Welke kosten kunt u verwachten bij zakelijke energie?

Welke kosten kunt u verwachten bij zakelijke energie?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energie is voor bedrijven een essentieel onderdeel om de bedrijfsprocessen draaiende te houden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar manieren om op dit gebied minder kosten te maken. De gemiddelde kosten voor een bedrijf worden de laatste jaren steeds hoger, vooral omdat het verbruik van bedrijven simpelweg stijgt. En dat is vervelend, want de meeste bedrijven rekenen de huidige verbruikskosten simpelweg de komende jaren door, en daardoor ontstaat er een tekort binnen het budget voor zakelijke energie.

Het is daarom essentieel om te weten welke kosten u kunt verwachten op het moment dat u een zakelijk energiecontract afsluit. Hier komen verschillende kosten bij kijken, die uiteindelijk in de totale kostenpost voor energie zullen resulteren.

De kosten van zakelijke energie

Bij zakelijke energie is het allereerst belangrijk om te weten dat de tarieven voor stroom en gas voornamelijk afhankelijk zijn van het verbruik van uw organisatie. Dit houdt in dat u het huidige verbruik allereerst als indicator moet aanhouden wanneer u een nieuw zakelijk energiecontract afsluit. Houd hierbij ook altijd rekening met een eventuele stijging in het verbruik, bijvoorbeeld omdat u op korte termijn zult uitbreiden.

Het tarief voor stroom en gas wordt door een zakelijke energieleverancier bepaald. Dit betekent dat u er een groot verschil in de verschillende tarieven kan zitten wanneer u naar de verschillende zakelijke energieleveranciers kijkt. Het verschil is zelfs zo groot dat het voor bedrijven bijzonder eenvoudig is om duizenden euro’s op jaarbasis te besparen wanneer zij de verschillende zakelijke energieleveranciers vergelijken.

Let op energieleveranciers bij u in de buurt

Zakelijke energieleveranciers zijn over het algemeen actief binnen een specifieke regio. Het kan hierdoor voorkomen dat u niet altijd uit alle zakelijke energieleveranciers kunt kiezen. En dat is bijzonder vervelend op het moment dat u op zoek bent naar de meest voordelige energieleverancier in uw situatie. Daarom hebben wij speciaal voor u een zakelijke energievergelijker samengesteld, waarmee u in een handomdraai kunt uitzoeken welke zakelijke energieleverancier de juiste keuze voor uw situatie zal zijn.

Deze zakelijke energievergelijker houdt onder andere rekening met de manier waarop uw zakelijke energiepakket zal worden samengesteld. Denk hierbij onder andere aan uw verbruik, maar ook de vorm van uw organisatie en het feit of u binnen de MKB/ZZP- of grootzakelijke pakketten zal vallen. Het is voor veel bedrijven vandaag de dag eenvoudig om zo veel mogelijk op zakelijke energie te besparen, het is hiervoor wel altijd nodig om te kijken welke zakelijke energieleverancier en welk zakelijke energiepakket het beste bij de situatie aansluit.

Denk altijd aan de toekomst

De toekomst van uw bedrijf mag nooit vergeten worden bij het samenstellen van een goed energiepakket. Het is hierbij dan ook noodzakelijk om naar de toekomst van uw onderneming te kijken, want dit heeft invloed op de contractduur bij uw zakelijke energiepakket. Het is voor de meeste ondernemingen bijvoorbeeld beter om een kortlopend contract af te sluiten, omdat dit voorkomt dat u de komende jaren vast zit en daardoor dus ook niet kunt overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?