Wat startende ondernemers moeten weten over zakelijke energie

Wat startende ondernemers moeten weten over zakelijke energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Voor startende ondernemers gaat er een hele nieuwe wereld open wanneer zij hun onderneming starten. Zakelijke energie is slechts een van de honderden onderdelen van de nieuwe onderneming waar zij rekening mee moeten houden. Toch is het een essentieel onderdeel: bedrijfsprocessen hebben het nodig en bovendien kan het veel kosten met zich meebrengen.

Het is dan ook goed dat startende ondernemers zich vooraf goed inlezen, om zeker te zijn dat zij het juiste zakelijke energiepakket afsluiten. Een zakelijk energiepakket is iets heel anders dan een particulier energiepakket, want er komen een aantal extra zaken bij kijken. Niet alleen is het verbruik van een onderneming over het algemeen hoger dan dat van een huishouden, de prijsstructuren zitten ook anders in elkaar.

Bepaal eerst het verwachte verbruik

Een eerste factor bij zakelijke energie is om in kaart te brengen wat je verwacht aan energie te verbruiken over het eerste jaar van de onderneming. Hierbij bepaal je het aantal kWh stroom en m³ gas welke benodigd is om de onderneming te laten draaien. Voor een horecagelegenheid zal zowel stroom en gas essentieel zijn, voor bepaalde ondernemingen is gas bijvoorbeeld helemaal niet nodig. Dit hangt dan ook sterk af van de aard van de onderneming.

Vindt u het moeilijk een schatting te maken? In dit geval kunt u contact opnemen met een energieleverancier met de vraag wat het gemiddelde verbruik voor een startende onderneming zoals het uwe is. Of u belt een soortgelijke onderneming op, met de vraag wat zij jaarlijks aan energie verbruiken. Dit zal een betere schatting geven van het totale verbruik van uw onderneming, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u een naheffing ontvangt omdat uw daadwerkelijke verbruik veel hoger lag dan is aangegeven.

Let goed op de verschillende energieprijzen

Het is voor ondernemers, vooral bij de start van de onderneming, essentieel om te kijken wat de prijzen bij verschillende energieleveranciers zijn. Niet iedere energieleverancier rekent dezelfde prijs voor hetzelfde verbruik. Er zijn talloze verschillende energieleveranciers, welke allen verschillende prijzen rekenen voor de stroom en het gas dat u voor uw onderneming verbruikt. Het is handig om een vergelijking uit te voeren, met als doel uit te zoeken welke energieleverancier in uw situatie de juiste keuze zal zijn.

In het begin van de onderneming heeft u nog niet veel inkomsten, het is vaak een flinke investering om de onderneming te starten. Veel ondernemingen kiezen de eerste energieleverancier die zij tegenkomen, omdat zij hiermee veel tijd besparen. Maar een korte vergelijking van 5 minuten kan op jaarbasis al snel meer dan duizend euro schelen. Het is de korte tijdsinvestering dan ook dubbel en dwars waard.

Vergelijk direct energieleveranciers

Bij Energie-zakelijk kunt u direct uitzoeken welke zakelijk energieleverancier de goedkoopste keuze in uw situatie is. Door middel van onze handige zakelijke energievergelijker weet u binnen 5 minuten wat de beste keuze voor uw nieuwe onderneming zal zijn. Bekijk direct onze zakelijke energievergelijker >>

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?