Wat is de impact bij de overstap naar groene energie voor grootzakelijk?

Wat is de impact bij de overstap naar groene energie voor grootzakelijk?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Grootzakelijke energieverbruikers worden vandaag de dag steeds meer gestimuleerd om over te stappen naar duurzamere alternatieven. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de Nederlandse overheid actief bezig is om te zorgen dat de uitstoot in Nederland verlaagd wordt. Toch is er bij veel grootzakelijke energieklanten nog niet direct duidelijkheid over het verbeteren van de energie.

Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid informatie die beschikbaar is. Voor veel bedrijven blijft het lastig om direct op het eerste oog te zien wat er nu gebeurt als er een overstap naar groene energie wordt gemaakt. Dit is niet vreemd, het heeft vooral te maken met de onduidelijkheid omtrent verbruik en welke impact het bedrijf kan hebben op het moment dat zij actiever met groene energie aan de slag gaan.

Energie-zakelijk biedt u graag alle duidelijkheid over de grootzakelijke energiemarkt. Dit doen wij onder andere via onze handige grootzakelijke energievergelijker en door u de juiste inzichten te geven over de verschillende energieleveranciers die voor uw bedrijf het meest interessant zijn.

Moet u al overstappen naar groene energie?

Bij de overstap naar groene energie is het vooral belangrijk om te kijken welke kosten het met zich meebrengt. De prijs voor groene energie ligt bij de gemiddelde energieleverancier nog steeds een aantal cent per kWh hoger. Bij grootzakelijke verbruikers maakt dit kleine verschil al een grote impact op de maandelijkse energiekosten, waardoor het voor veel bedrijven op dit moment nog niet interessant lijkt.

Hierbij wordt echter onderschat dat er naast het afsluiten van een zakelijk energiecontract voor groene energie ook meer mogelijkheden zijn om de mate van groene energie binnen uw organisatie te verbeteren. Zo kunt u als bedrijf eenvoudig investeren in een duurzaam energiepark, gevuld met bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen. Nu de Nederlandse overheid steeds meer van deze initiatieven stimuleert, blijft het noodzaak om op het juiste moment op deze mogelijkheden in te spelen.

Wat gaat er echt voor u veranderen met groene energie?

Als we kijken naar de veranderingen op het gebied van uw bedrijfsprocessen dan zult u weinig merken van de overstap naar groene energie. U blijft hetzelfde energienet behouden, uw machines zullen niet aangepast hoeven worden en vrijwel alles blijft dus hetzelfde. De grootste verandering binnen de organisatie zal de manier van opwekking zijn. Steeds meer grootzakelijke verbruikers kiezen ervoor om een deel van de groene energie bij een groene energieleverancier af te nemen en het overige deel zelf op te wekken.

Daarbij komt echter kijken dat de uitstoot van uw bedrijfsprocessen aanzienlijk lager uitvalt. Tenslotte is groene energie een fantastische manier om de duurzaamheid binnen uw organisatie te verhogen. Het is voor veel bedrijven vaak zelfs nodig om op deze duurzaamheid in te spelen, bijvoorbeeld omdat de klanten aangeven dat zij graag zien dat de duurzaamheid van de organisatie stijgt. Nederlanders geven aan dat zij liever bij een duurzaam bedrijf kopen, al is het belangrijk hierbij te vermelden dat de gemiddelde Nederlander niet bereid is meer te betalen voor producten die op een duurzame manier zijn opgewekt. Groene energie kan voor grootzakelijk verbruikers daarom een fantastische manier zijn om beter op de klantbehoeftes in te spelen, echter moet hierbij altijd rekening gehouden worden met het feit dat dit geen invloed mag hebben op de prijs van producten en diensten.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?