Wanneer komt u in aanmerking voor grootzakelijk energie?

Wanneer komt u in aanmerking voor grootzakelijk energie?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bedrijven die veel energie verbruiken kunnen vaak beter overstappen naar een grootzakelijk energieabonnement. Binnen dit abonnement wordt rekening gehouden met het specifieke verbruik van een bedrijf. Als bedrijf is het noodzakelijk om een energiepakket te kiezen dat goed bij uw huidige behoeftes aansluit, en daar kan een grootzakelijk energieabonnement verandering in brengen.

Er zijn diverse eisen gebonden aan grootzakelijk energieverbruik. In dit artikel leest u aan welke voorwaarden uw organisatie hiervoor moet voldoen en wat u als bedrijf kunt doen om hier het maximale uit te halen.

Wat is grootzakelijk energie?

Het voordeel van grootzakelijk energie ligt bij het ruime aanbod vanuit energieleveranciers. Het is hiermee voor bedrijven een stuk eenvoudiger om het maximale uit een energiecontract te halen. Veel bedrijven kiezen ervoor om direct de eerste energieleverancier te kiezen die het beste aanbod heeft. Binnen grootzakelijk loont het echter om verder te kijken en uit te zoeken welke energieleverancier het beste bij u past.

Als u grootzakelijk energie wilt afsluiten dan is het raadzaam om meerdere energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit kan vandaag de dag bijzonder eenvoudig, bijvoorbeeld via de handige energievergelijker op deze pagina >>

Hier moet u aan voldoen

Indien u wilt overstappen naar een energiepakket dat is gericht op grootzakelijk energie dan zult u aan de volgende punten moeten voldoen:

U gaat maandelijks betalen voor uw exacte verbruik

Bij grootzakelijk energie is het verplicht om iedere maand te betalen voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt. Dit houdt in dat u gedurende het jaar iedere maand een andere prijs aan elektriciteit en gas zult betalen. Zo gebruiken bedrijven gedurende de wintermaanden vaak meer elektriciteit en gas, waardoor de energierekeningen gedurende deze maanden ook hoger uitvallen.

Dit heeft als voornaamste voordeel dat u nooit meer hoeft te kijken hoeveel u te veel of te weinig heeft verbruikt dit jaar. Door iedere maand af te rekenen weet u exact waar u op kunt rekenen en krijgt u aan het eind van het jaar niet plotseling te maken met hoge bedragen als toeslag op uw verbruik.

U gaat twee facturen ontvangen

Binnen grootzakelijk is het gebruikelijk dat er twee facturen worden verzonden: één voor het energieverbruik en één voor het netbeheer. Dit houdt in dat u voortaan meerdere facturen zult ontvangen. In combinatie met de maandelijkse facturering, resulteert dit in 24 facturen per jaar, oftewel 24 betalingen per jaar. Iedere grootzakelijk klant van energiebedrijven zal hieraan moeten voldoen, omdat dit onder de voorwaarden van de energieleveranciers valt.

Uw elektriciteitsaansluiting is groter dan 3 x 80A…

De aansluiting van uw elektriciteit moet groter dan 3 x 80 Ampère zijn om in aanmerking te komen voor een grootzakelijk energiepakket. Dit heeft onder andere te maken met de elektriciteit die door de energieleverancier wordt geleverd. Indien u op dit moment nog niet aan deze voorwaarde voldoet, kan het lonen om te investeren in mogelijkheden om hier wel aan te voldoen.

Of uw gasaansluiting is groter 40m³ per uur

De gasaansluiting van uw bedrijf moet minimaal 40m³ per uur zijn om in aanmerking te komen voor een grootzakelijk energiepakket. Dit heeft, net als de elektriciteitsaansluiting, te maken met de levering van kubieke meters gas aan uw bedrijf.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Even geduld alstublieft...

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?