Waar je Op Moet Letten Bij Energie Vergelijken Voor MKB

Waar je Op Moet Letten Bij Energie Vergelijken Voor MKB

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Midden- en kleinbedrijven kunnen vaak veel kosten besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Niet alleen liggen de prijzen per kWh hier vaak lager maar ook de standaardkosten zullen veel lager uitvallen.

Het is dus interessant om op zoek te gaan naar andere energieleveranciers. Dit bespaart ontzettend veel geld en heeft hierdoor een directe invloed op de winsten die je uit het bedrijf kunt halen. Hoe minder je betaalt voor energie hoe lager de energierekening de komende jaren zal uitvallen.

Maar overstappen kan soms lastig zijn. Want hoe weet je nu zeker dat je minder gaat betalen? In dit artikel geven we je daarom enkele handige tips bij energie vergelijken voor MKB.

Energie vergelijken als MKB is eenvoudig

Het hoeft niet lang te duren voordat je een geschikte energieleverancier gevonden hebt die een aanzienlijk lager tarief hanteert. Dankzij de enorme hoeveelheid leveranciers op de energiemarkt worden de prijzen ieder jaar verlaagt. Dit heeft als grootste gevolg dat energie voor het MKB ook steeds goedkoper wordt.

Energie vergelijken is bovendien een kort proces. Je geeft aan wat je op dit moment verbruikt en hoeveel je hiervoor betaalt. Op basis daarvan wordt berekend welke energieleveranciers in dit geval goedkoper zullen zijn en welke pakketten zij aanbieden.

Wij hebben een handige energievergelijker waarmee je binnen enkele minuten direct kunt uitzoeken welke leverancier het goedkoopste tarief zal rekenen in jouw situatie.

Vergelijk op meer dan kosten

Je wilt als bedrijf altijd kunnen rekenen op energie. Het is vervelend als de energie niet goed geleverd wordt. Dit kan flinke gevolgen hebben voor het bedrijf. Je moet daarom niet alleen de energie vergelijken. Kijk hierbij ook naar de kwaliteit van de leveranciers om op basis daarvan te beoordelen of deze biedt waar je naar op zoek bent.

Als het energienetwerk er regelmatig uitligt en je niet kunt rekenen op snelle service dan loop je als MKB een groot risico dat bedrijfsprocessen stil blijven liggen. Dit zal op korte termijn leiden tot een lagere productie en kan op lange termijn grote gevolgen voor de omzet hebben. Let daarom altijd goed op de reputatie van het bedrijf als je bezig bent om energie te vergelijken.

Grootverbruik als MKB

De bedrijfsprocessen kunnen een gigantische hoeveelheid gas, stroom of water gebruiken. Op dat moment valt het bedrijf al snel onder het grootverbruik. Dit houdt in dat er jaarlijks een specifieke minimale hoeveelheid is die je afneemt.

Op dat moment loont het om te beginnen met energie vergelijken. Want grootverbruik houdt in dat je bij vrijwel iedere energieleverancier grote inkoopkortingen kunt krijgen. Door de hoge afname kunnen leveranciers de kosten verlagen. Hiermee wordt de energierekening jaarlijks verder verlaagt.

Wanneer je merkt dat je als midden- en kleinbedrijf onder grootverbruik valt dan is het handig om direct een vergelijking op te stellen. Bekijk welke energieleveranciers geschikt zijn voor de afname die je gemiddeld over een jaar verbruikt. Het kan in dit geval interessant zijn om voor gas, stroom en water per onderdeel een andere leverancier te nemen. Maar er zijn ook meerdere leveranciers die alles in één pakket aanbieden.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?