Top 5 manieren om minder te betalen voor zakelijke energie

Top 5 manieren om minder te betalen voor zakelijke energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energie is de laatste jaren al goedkoper geworden, en het is prettig als u hier nog verder op kunt besparen. Er zijn voor bedrijven diverse mogelijkheden om te besparen op zakelijke energie. Dit maakt het bijzonder interessant om naar te kijken, want het kan op jaarbasis minimaal enkele honderden euro’s schelen. Zakelijke energie kan daarom nog steeds goedkoper, als u maar bij de juiste energieleverancier zit.

Wij zullen u in dit artikel een aantal manieren geven waarmee u kunt zorgen dat u voortaan minder betaalt voor zakelijke energie. Zo kunt u ieder jaar een lagere energierekening verwachten en bent u ook de komende jaren verzekerd van de hoogste kwaliteit.

1: Gebruik onze handige zakelijke energievergelijker

Het is bij zakelijke energie belangrijk dat u bij de juiste energieleverancier zit. U wilt tenslotte de hoogste kwaliteit en nooit het risico lopen dat u plotseling geen stroom meer heeft. Bij zakelijke energie is het al helemaal van belang om nooit zonder stroom te zitten, u wilt uw bedrijfsprocessen te allen tijde laten doorgaan.

Het was lange tijd moeilijk om de beste energieleverancier voor uw eigen situatie te vinden. Bij Energie-zakelijk vindt u nu een handige zakelijke energievergelijker waarmee u exact kunt zien bij welke aanbieder u zo goedkoop mogelijk energie af kunt nemen. En op deze manier begint u al direct te besparen.

2: Kies niet voor een langdurig contract

Bij langdurige contracten stelt u samen met een energieleverancier een tarief vast dat u de komende jaren zult betalen. Omdat u voor meerdere jaren tekent, kunt u hier een mooie korting op ontvangen. Hier hangt echter een nadeel aan: dit tarief staat vast, ook als de energieprijzen nog verder dalen. Er bestaat daarom een grote kans dat de kortingsprijs die u betaalt hoger ligt dan de normale prijs voor energie.

Het is hierom raadzaam om voor kortlopende contracten te gaan, omdat u op deze manier weer snel kunt overstappen naar een goedkopere en betere energieleverancier.

3: Onderhandel goed met de energieleverancier

Als u een grote hoeveelheid kWh afneemt omdat uw bedrijfsprocessen veel energie verbruiken dan is het raadzaam om met de energieleverancier te onderhandelen. Er zijn bij een groot aantal situaties altijd mogelijkheden om verder op de kosten van zakelijke energie te besparen. Zo komt u sneller aan een lagere prijs en kunt u in ieder geval dit jaar een energierekening verwachten die lager uitvalt dan voorgaande jaren.

4: Kies voor eigen energieopwekking

Nu de investeringen in duurzame energie steeds rendabeler worden, kunt u hier met uw bedrijf perfect op inspelen. Er zijn diverse mogelijkheden voor het verlagen van de kosten voor zakelijke energie, en een eigen energieopwekker is een van de meest rendabele opties van dit moment. U kunt zelf zonnepanelen op uw terrein of bedrijfspand plaatsen of investeren in windmolens. Zo wekt u uw eigen energie op en hoeft u jaarlijks dus aanzienlijk minder te betalen.

5: Investeer in energiebesparing

U kunt uw zakelijke energiekosten ook verder omlaag werken door in energiebesparende maatregelen te investeren. Er zijn inmiddels allerlei alternatieven voor oudere verlichting, oude machines en voor energieslurpende apparaten in uw bedrijfspand. Als u investeert in nieuwe alternatieven dan kunt u hier veel energie mee besparen en zo direct lagere kosten voor uw zakelijke energie maken.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?