Onnodig energieverbruik stijgt ieder jaar, dit kunt u eraan doen

Onnodig energieverbruik stijgt ieder jaar, dit kunt u eraan doen

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Er zijn steeds meer onderdelen binnen het bedrijf die energie verbruiken. Uit onderzoek blijkt dat dit er ook in resulteert dat er ontzettend veel verbruik is dat eigenlijk niet direct nodig is. Dit kan tot enkele tientallen procenten van het totale verbruik oplopen. Het is zonde om ieder jaar een groot deel van de energierekening te betalen zonder dat deze kosten echt nodig zijn.

Bedrijven doen er dan ook goed aan om te kijken welk verbruik binnen het bedrijf eigenlijk niet hoeft te worden afgenomen. Dit kan gaan om licht dat gedurende de nacht brandt, wanneer er niemand aanwezig is in het gebouw, maar ook op bedrijfsprocessen die eigenlijk niet hoeven te draaien op momenten dat er geen productie plaatsvindt.

Bij Energie-zakelijk zijn wij actief bezig om te zorgen dat bedrijven niet meer kosten maken dan nodig is. Hier komt onder andere bij kijken dat bedrijven op zoek gaan naar de beste energieleverancier die het budget voor stroom en gas maximaal kan benutten. Hier hebben wij onder andere een handige energievergelijkingstool voor samengesteld. Daarbij helpen wij u ook graag om te zorgen dat u aanzienlijk minder onnodig zult verbruiken.

Wat kunt u aan onnodig energieverbruik doen?

Het verlagen van het energieverbruik is altijd een belangrijke stap om kosten te besparen. De meeste kosten kunnen worden bespaard op het moment dat alle onnodige verbruiken zo goed mogelijk in kaart worden gebracht en er vervolgens stappen worden gezet om dit verbruik te elimineren.

Zo kunt u onnodig verbruik als gevolg van brandende verlichting zo veel mogelijk elimineren door regels op te stellen voor het personeel om alle verlichting bij vertrek uit te schakelen. Of gebruik maken van timers die de verlichting op een bepaald tijdstip uitschakelen. Daarbij zijn bewegingssensoren ook een uitstekende manier om te zorgen dat verlichting niet onnodig brandt.

Bij bedrijfsprocessen die veel onnodig verbruik met zich meebrengen, zoals machines die draaien op het moment dat er geen productie plaatsvindt, kunt u het beste aan de slag met de leveranciers van deze machines om het verbruik zo veel mogelijk te laten verlagen. Zij kunnen nieuwe onderdelen inbouwen in deze machines om te zorgen dat zij na een bepaalde tijd uitgeschakeld worden wanneer er al enige tijd geen gebruik van wordt gemaakt.

Wat levert het elimineren van onnodig verbruik op?

Bij de eliminatie van onnodig verbruik kunt u allereerst rekenen op een aanzienlijk lagere energierekening. Als energie op dit moment een hoge kostenpost voor uw organisatie is dan loont het om alle onnodige verbruiken te elimineren. Steeds meer bedrijven geven aan dat de energierekening duidelijk boven de vooropgestelde budgetten uitkomt, en dat betekent onder andere dat de budgetten van andere onderdelen binnen het bedrijf moeten worden aangetast om te zorgen dat de kosten gedekt zijn.

Om te voorkomen dat andere onderdelen van uw organisatie in gevaar komen in verband met een lager budget is het dan ook nodig om actief bezig te zijn met onnodig verbruik. Bovendien draagt u hiermee ook een steentje bij aan een beter milieu, want een lager verbruik heeft ook tot gevolg dat uw bedrijf een hogere duurzaamheidsfactor heeft. Hiermee maakt u dus niet alleen grote slagen op gebied van kostenbesparing, maar kunt u ook actief bijdragen aan een beter milieu.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?