Hoe groot is het voordeel bij zakelijke energiepakketten?

Hoe groot is het voordeel bij zakelijke energiepakketten?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energiepakketten zijn voor veel MKB-bedrijven aanzienlijk interessanter dan gebruikelijke energiepakketten. Toch gebruikt een deel van de MKB’ers nog steeds een consumentenpakket, en dat is zonde. Zakelijke energiepakketten komen over het algemeen met een groter voordeel, waarbij ook de groei van uw organisatie een belangrijke rol speelt.

Als we een zakelijk energiepakket vergelijken met een energiepakket voor consumenten dan is het al op het eerste oog duidelijk dat zakelijke energiepakketten veel gunstiger zijn voor MKB’ers. Dit heeft onder andere te maken met de opbouw van deze energiepakketten, en zal grotendeels afhangen van het huidige verbruik binnen uw bedrijf.

Voordelige zakelijke energiepakketten

Een groot aantal zakelijke energieleveranciers kiest ervoor om voordelen te verstrekken aan bedrijven die bij hen een energiecontract afsluiten. Binnen de zakelijke energiemarkt wordt over het algemeen veel met de klant meegedacht, en dat brengt talloze voordelen met zich mee. Zo kunnen bedrijven eenvoudiger het energiepakket opstellen, met als doel om een energiepakket af te nemen waarbij de volledige inhoud maximaal aansluit bij de wensen van het bedrijf.

De mate van voordeel die u binnen uw energiepakket verkrijgt hangt af van de zakelijke energieleverancier waar u het contract afsluit. Er zijn zakelijke energieleveranciers die een hoge korting verstrekken aan bedrijven, maar dit houdt over het algemeen in dat het contract voor meerdere jaren wordt afgesloten. Als u nog niet zeker bent over uw energieverbruik in de komende jaren dan is het raadzaam om een kortlopend contract af te sluiten, terwijl u bij grote zekerheid over het verbruik juist beter voor een langlopend contract kunt kiezen.

U moet er ook rekening mee houden dat het voordeel dat zakelijke energieleveranciers verstrekken afhankelijk zal zijn van de regio waar uw bedrijf actief is. Enkele energieleveranciers levert bijvoorbeeld binnen bepaalde regio’s geen energie, omdat zij hier geen infrastructuur hebben. Dit betekent dat u binnen bepaalde regio’s geen gebruik kunt maken van een aantal zakelijke energieleveranciers, waardoor uw voordeel lager kan uitvallen dan bij partijen die in regio’s zoals de Randstad actief zijn.

Maximaal voordeel binnen uw zakelijke energiepakket

Wilt u zeker zijn dat u het maximale voordeel uit het zakelijke energiepakket haalt? Dan kunt u het beste kijken naar het huidige aanbod van zakelijke energie binnen uw regio. Om dit zo eenvoudig mogelijk voor u te maken, hebben wij een handige zakelijke energievergelijker voor u gemaakt.

Met de zakelijke energievergelijker kunt u in een handomdraai uitzoeken welke zakelijke energieleveranciers actief zijn binnen uw regio, hoe goed deze energieleveranciers aansluiten bij de wensen die u voor uw bedrijf heeft en wat u verbruikt, en kunt u ook direct zien welke prijzen zij voor het passende energiepakket hanteren. Zo wordt het bijzonder eenvoudig om over te stappen naar een zakelijke energieleverancier die bij uw budget past, welke goed met u meedenkt en welke ook geschikt is voor de groei die uw bedrijf de komende jaren gaat doormaken.

Op basis van de gegevens die u invult kunt u direct zien welke zakelijke energieleverancier de komende jaren interessant is. Daarbij kunt u via de handige energievergelijker ook direct door naar de website van de zakelijke energieleverancier, zodat u hier de overstap in een handomdraai kunt regelen. De nieuwe energieleverancier neemt vervolgens alle administratieve taken voor u over, zodat u zonder moeite overstapt naar de juiste energieleverancier voor uw bedrijf.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?