Hoe energieleveranciers zakelijke klanten kunnen laten besparen

Hoe energieleveranciers zakelijke klanten kunnen laten besparen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energie kent nog steeds verrassend hoge prijzen. Vooral startende ondernemingen krijgen te maken met verrassend hoge kosten, omdat dit vaak het eerste jaar al flink kan oplopen. Energieleveranciers kunnen zakelijke klanten echter veel geld laten besparen, zodat de energiekosten maandelijks een stuk lager zullen uitvallen.

Om zeker te zijn dat u niet te veel voor uw maandelijkse energiekosten betaalt, vertellen wij u in dit artikel hoe energieleveranciers zakelijke klanten kunnen laten besparen. Zo leert u wat u als zakelijke klant kunt doen om niet langer een substantieel deel van uw omzet aan energie uit te geven.

1. Het juiste pakket aanbieden

Energieleveranciers willen natuurlijk het liefst zo veel mogelijk geld verdienen terwijl zij optimale service verlenen. Dit kan alleen door de klanten op de juiste energiepakketten te wijzen. Dit zorgt ervoor dat iedere klant elke maand voldoende stroom heeft en dus ook een optimale ervaring heeft.

Als zakelijke klant wordt u vaak vooraf al op een pakket gewezen. Dit pakket bevat onder andere de juiste hoeveelheden stroom en gas. De meeste energieleveranciers berekenen dit op het eerdere verbruik, maar er zijn betere manieren om dit als zakelijke klant te kunnen achterhalen.

Zo kunt u via onze zakelijke energie-tool eenvoudig invullen hoeveel u maandelijks verbruikt. Vervolgens wordt u naar het juiste pakket verwezen. Dit pakket is vaak bij meerdere energielevanciers verkrijgbaar. Daarom vermelden wij ook altijd de verschillende zakelijke energieleveranciers die dit pakket aanbieden, zodat u op basis van prijs kunt vergelijken.

2. Bulkkortingen hanteren om te besparen

Energieleveranciers rekenen per kWh stroom en kubieke meter gas. Alles wat buiten het pakket valt wordt vervolgens apart berekend. Sommige energieleveranciers hanteren hier een vaste prijs voor, terwijl andere leveranciers juist een hogere prijs berekenen als het verbruik buiten het pakket valt.

Het is als zakelijke klant echter een stuk voordeliger wanneer er bulkkortingen worden gehanteerd. Hierbij wordt het verbruik dat buiten het pakket valt wel berekend, maar worden er kortingen gehanteerd op het moment dat het verbruik bepaalde niveau’s bereikt. Dit helpt om aanzienlijk te besparen, omdat een groot aantal bedrijven inmiddels ver boven het verbruik valt.

Als startende onderneming is het ook bijzonder moeilijk om vooraf vast te stellen wat het gemiddelde verbruik zal zijn. Het is ongeveer te berekenen, maar er komen allerlei factoren bij kijken die het verbruik flink kunnen verhogen. Bulkkortingen zouden een prettige uitkomst bieden bij ondernemingen die nog niet helemaal zeker zijn van het verbruik, maar welke een grote kans hebben hier ver overheen te gaan.

3. Kortingen bij lange contracten hanteren

Sommige ondernemingen besluiten om direct een contract voor meerdere jaren aan te gaan. Dit is voor de energieleverancier natuurlijk bijzonder voordelig, omdat dit ertoe leidt dat er de komende jaren een zekerheid van omzet is. Hier staat vaak een korting tegenover, maar deze kortingen kunnen een stuk hoger.

Ondernemingen die voor minimaal 5 jaar een overeenkomst aangaan zouden bijvoorbeeld meerdere maanden gratis moeten krijgen. Dit leidt ertoe dat de ondernemingen voor langere tijd een contract afsluiten. Tenslotte is het dan interessanter om met contracten van 5 jaar te werken. Dit kan dus flink voordeel opleveren en erin resulteren dat de jaaromzet van de onderneming hoger uitvalt.

Energieleveranciers hanteren nu uitsluitend kortingen bij contracten die voor 1 of 2 jaar worden afgesloten. Langere contracten zouden een stuk interessanter zijn, waardoor het voor beide partijen een goede deal wordt. Zo behouden energieleveranciers voor langere tijd zekerheid terwijl ondernemingen voor lange tijd een mooie korting zullen krijgen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?