Energiemaatschappijen vergelijken voor bedrijven: 4 onmisbare tips

Energiemaatschappijen vergelijken voor bedrijven: 4 onmisbare tips

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Energie kan jaarlijks een groot deel van de omzet opnemen. Vooral startende bedrijven hebben moeite met het dekken van de hoge energiekosten, maar ook steeds meer grotere bedrijven willen van hun hoge energierekening af. Het is gelukkig bijzonder eenvoudig om de energiekosten drastisch te verlagen: u kunt de energiemaatschappijen zelf vergelijken.

Een vergelijking tussen de energiemaatschappijen kan al snel enkele honderden (en soms zelfs duizenden) euro’s per jaar schelen. Daarbij kost het overstappen tegenwoordig weinig tijd, waardoor het nog interessanter wordt.

In dit artikel leest u 4 onmisbare tips voor bedrijven bij het vergelijken van energiemaatschappijen.

1. Maak gebruik van een online vergelijker

Eerlijk is eerlijk; energiemaatschappijen vergelijken kost weinig tijd doordat er online tools zijn die hierbij helpen. Enkele jaren geleden moesten alle maatschappijen nog handmatig worden vergeleken en kostte overstappen veel tijd.

Dankzij de online vergelijker op onze website kunt u in zeer korte tijd uitzoeken waar zakelijke energie het goedkoopst is. Zo kunnen de energiemaatschappijen onder andere worden vergeleken op de minimale afname, de jaarkosten en eventuele voordelen zoals enkele maanden korting of zelfs gratis energie.

De vergelijker helpt om binnen enkele minuten inzicht te krijgen in de pakketten met zakelijke energie. Daarbij kan het nieuwe zakelijke energiepakket ook direct online worden afgesloten (en wordt alles binnen enkele werkdagen volledig voor u geregeld).

2. Vergelijk op meer dan alleen prijs

Hoe goedkoper, hoe beter. Maar gaat dit ook op bij energie? De meeste bedrijven proberen zo veel mogelijk kosten te schrappen. Helaas gaat dit bij de meeste energiemaatschappijen ook ten koste van de kwaliteit. De vermindering in kosten is te danken aan aspecten zoals minder medewerkers op de afdeling klantenservice.

Bekijk daarom altijd andere aspecten die van groot belang zijn. Hoe reageert de energiemaatschappij bijvoorbeeld op situaties zoals een stroomstoring? Energie is noodzakelijk voor een groot aantal bedrijfsprocessen. Wanneer de stroom uitvalt, vallen al uw bedrijfsprocessen ook stil.

In onze vergelijker worden belangrijke aspecten zoals deze niet meegenomen, maar een snelle zoekopdracht in Google zal genoeg informatie geven om hier meer over te weten te komen.

3. Vergelijk alle energiemaatschappijen

Niet iedere energiemaatschappij heeft de prijzen online staan. Dit kan erin resulteren dat er een goedkope partij is, maar dat deze niet direct zichtbaar is. Het is dus slim om ook buiten het internet te zoeken naar energiemaatschappijen en deze te vergelijken.

Het gaat hierbij vaak om lokale energiemaatschappijen. De kosten van deze maatschappijen liggen lager omdat er minder personeel is. Het kan er echter wel in resulteren dat er een beperkte hoeveelheid energie kan worden aangeleverd of de nieuwste technologieën nog niet beschikbaar zijn.

4. Neem rustig de tijd om te vergelijken

Overstappen naar een andere energiemaatschappij is niet zomaar een snelle stap. Het is prettig om zo snel mogelijk over te stappen, maar het loont vaak om even de tijd te nemen. Het kan voorkomen dat een energiemaatschappij een nieuwe campagne start en de prijzen verlaagt.

Het loont daarom om regelmatig onze vergelijker te gebruiken en de nieuwste prijzen van de energiemaatschappijen te vergelijken. Onze vergelijker wordt automatisch aangepast wanneer een energiemaatschappij de prijzen verlaagt of een nieuwe aanbieding heeft.

Energiemaatschappijen loont, vooral voor zakelijke partijen. Vergelijk nu direct en bekijk hoeveel u kunt besparen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?