Energie netwerkkosten in 2015 omlaag

Energie netwerkkosten in 2015 omlaag

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: < 1 min
< 1 min

De ACM (Autoriteit Consument en Markt) (link) heeft onderzoek gedaan naar de vaste kosten van energie netwerkbeheerders. De afgelopen jaren is twintig miljoen teveel bij klanten in rekening gebracht. Daarom worden de tarieven voor energie netbeheer in 2015 aangepast door de ACM.

Elk jaar mag de ACM deze tarieven vaststellen en er wordt dus en daling van deze kosten verwacht. Vorig jaar was dit ook al het geval voor de energie vastrechtkosten.

De ACM constateert dat de te hoge energiekosten meestal worden veroorzaakt door administratieve systemen bij de netwerkbeheerders. De ACM wil dat de netwerkbeheerders dit in de toekomst gaan voorkomen door de administratie simpeler te maken. Op die manier moeten netwerkbeheerders beter de kosten in rekening brengen die daadwerkelijk gemaakt zijn.

Wilt u weten wat jij voor zakelijke energie kan besparen? Kijk dan op energie-zakelijk.nl.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?