Een zakelijk energiepakket samenstellen: 5 handige tips

Een zakelijk energiepakket samenstellen: 5 handige tips

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Stroom en gas zijn van groot belang voor uw onderneming en de bedrijfsprocessen die binnen uw onderneming draaien. De kans is groot dat u regelmatig op zoek bent naar manieren om uw energiekosten te verlagen, maar niet direct een idee heeft wat de juiste manier is om te besparen.

Er zijn gelukkig talloze opties voor het verlagen van uw energiekosten. Zo kunt u bijvoorbeeld een eigen zakelijk energiepakket samenstellen. Er wordt binnen het pakket rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, zodat u altijd voldoende energie heeft maar wel minder gaat betalen.

Om zeker te zijn dat u uw zakelijke energiepakket op de juiste wijze samenstelt geven wij u in dit artikel 5 handige tips.

1. Kijk eerst naar uw huidige verbruik

U wilt zeker zijn dat uw nieuwe zakelijke energiepakket zo veel mogelijk aansluit bij het verbruik binnen uw onderneming. Het is dus van belang om eerst naar uw huidige verbruik te kijken.

U kunt uw verbruik eenvoudig achterhalen door naar uw laatste jaarrekening te kijken. Kunt u deze rekening niet vinden? Dan kunt u ook contact opnemen met uw huidige energieleverancier. Zij zullen altijd noteren wat uw verbruik over het afgelopen jaar is geweest en of er de afgelopen jaren een stijging in uw energieverbruik is geweest.

2. Let niet alleen op stroom, ook op gas

Uw zakelijke energiepakket bestaat uit twee delen: stroom en gas. Het kan zijn dat u weinig gas verbruikt. Het is in dit geval raadzaam om een zakelijk energiepakket met stroom te nemen. Het gasverbruik zal op dat moment te laag zijn om een samengesteld pakket te nemen.

U bent vaak goedkoper uit als u toch een pakket met gas neemt. Hier worden vaak extra kortingen op gegeven, omdat de energieleveranciers graag een beter pakket verkopen. Er zijn vaak toch processen of locaties die gas nodig hebben.

3. Houd eventueel rekening met duurzaamheid

Bent u op zoek naar manieren om kosten te besparen en uw bedrijf ondertussen duurzamer te maken? Dan kan het interessant zijn om naar groene stroom en groen gas te kijken. Deze energievormen worden op een duurzame manier opgewekt.

Zo wordt groene stroom opgewekt met wind, zon of water. Groen gas wordt opgewekt door biomassa te verbranden. Met groene energie is uw bedrijf verantwoord bezig om de wereld te verbeteren.

4. Vergelijk altijd meerdere energieleveranciers

U wilt een zakelijk energiepakket dat zo goed mogelijk bij uw situatie aansluit. Sommige energieleveranciers hanteren op dit moment al pakketten die hier optimaal bij aansluiten. Het kan daarom lonen om deze energiepakketten vooraf te bekijken, zodat u direct ziet of er al een perfect pakket voor uw situatie aanwezig is.

Om de energieleveranciers met elkaar te vergelijken, kunt u het beste gebruik maken van onze online energievergelijker. U hoeft hiervoor slechts wat korte informatie in te vullen. Vervolgens krijgt u meerdere energieleveranciers en -pakketten die perfect bij uw situatie aansluiten.

5. Zakelijk energiepakket: prijs of kwaliteit?

Het is niet altijd noodzakelijk om zo veel mogelijk kosten te besparen. Sommige goedkopere energieleveranciers leveren bijvoorbeeld ontzettend slechte service of hebben regelmatig met storingen te maken. U wilt wellicht minder betalen, maar ook uw bedrijfsprocessen laten draaien. Op dat moment is het beter om te investeren in een wat duurder pakket.

Zo bent u altijd zeker dat uw processen onverstoord kunnen blijven draaien en dat u in de toekomst geen last krijgt van storingen. Mocht er onverhoopt toch een storing voorkomen, dan kunt u vanuit de energieleverancier ook rekenen op een snelle en goede oplossing.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?