4 Redenen om energie te vergelijken op de zakelijke markt

4 Redenen om energie te vergelijken op de zakelijke markt

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Kostenbesparing kent binnen de zakelijke markt tegenwoordig een zeer sterke focus. Het is niet eenvoudig om op alle vlakken zo veel mogelijk kosten te besparen. Maar op vlakken zoals energie zijn er vaak talloze stappen die kunnen helpen om de kosten zo veel mogelijk te drukken. Zo kunnen bedrijven met zakelijke energie flinke kosten besparen. Het vergelijken van energie is een zeer effectieve manier. Hierbij vergelijkt u verschillende energieleveranciers, zodat u in zeer korte tijd achterhaalt wat voor uw situatie de meest goedkope leverancier is. In dit artikel beschrijven wij 4 redenen om op de zakelijke markt energie te vergelijken.

1. U kunt op jaarbasis duizenden euro’s besparen

De kans is groot dat u voor uw eerste energiecontract simpelweg de eerste aanbieder hebt gekozen. Destijds leek het vergelijken van energieprijzen niet essentieel. Maar zelfs een zeer kleine vergelijking kan al helpen om duizenden euro’s te besparen.

Een energiecontract is erg duur en kan door een hoog verbruik flink oplopen. Bij een energiecontract betaalt u een tarief per afgenomen kWh of kubieke meter gas. Hoe hoger het verbruik, hoe hoger uw energiekosten. Omdat energieleveranciers allemaal andere prijzen rekenen, kan het verschil per kWh en kubieke meter al snel enkele tientallen procenten verschillen.

En daar haalt u als bedrijf een flink voordeel uit. U kunt op zeer eenvoudige wijze zorgen dat u niet langer te veel betaalt. Als u de energie bij verschillende providers gaat vergelijken, dan ziet u bijvoorbeeld in zeer korte tijd welke leverancier in deze situatie het meest goedkoop is.

2. Het is bijzonder eenvoudig

Jaren geleden moest u nog iedere energieleverancier vergelijken. En dat deed u dat vooral op basis van prijs. Tegenwoordig is het allemaal een stuk gemakkelijker. Dankzij de handige energievergelijker kunt u op basis van uw huidige verbruik en enkele gegevens direct achterhalen welke energieleverancier het meest geschikt is voor uw situatie.

En daar kunt u ontzettend veel tijd mee besparen. U kunt de energievergelijker via deze pagina bereiken.

3. Het levert soms gratis bonussen op

Enkele energieleveranciers zijn hard bezig om nieuwe klanten te werven. Dit doen zij onder andere door gratis spullen weg te geven. Zo kunt u bij een nieuw energiecontract bijvoorbeeld een iPad krijgen. Dit is – in vergelijking met de hoogte van het contract – niet duur, maar het kan toch een leuke bonus zijn.

Houd er hierbij wel rekening mee dat deze gratis spullen vaak wat betreft kosten doorberekend worden in het energiecontract. U zult bij deze energieleveranciers over het algemeen per maand meer betalen dan bij andere leveranciers.

4. U kunt gebruikmaken van groene stroom

Niet iedere energieleverancier biedt groene stroom aan. Daartegenover is ook niet ieder bedrijf op zoek naar een contract met groene stroom. Maar wanneer uw wensen hier wel liggen, is het door middel van een vergelijking een stuk eenvoudiger om de meest geschikte leverancier te vinden.

De leveranciers met groene stroom worden standaard in onze energievergelijker meegenomen. Zo kunt u dus bijzonder eenvoudig vergelijken op basis van de duurzaamheid van energieleveranciers.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?