Het afsluiten van een zakelijk energiecontract wordt steeds gemakkelijker. Toch gaat het bij de meeste bedrijven niet om het gemak van het afsluiten, maar juist om de prijs die men voor het zakelijke energiecontract moet betalen. En dat is ook een belangrijke factor wanneer u vanaf uw huidige energieleverancier wilt overstappen naar een andere energieleverancier.
Daar komen nog andere factoren bij kijken, en wij helpen u graag om hier een duidelijk overzicht van te krijgen. In dit artikel leest u over 5 factoren die een invloed hebben op het overstaptraject. Hiermee helpen wij u kosten en tijd te besparen, zodat u de focus kunt leggen op de punten die er echt toe doen: de groei van de organisatie.
1. De energieprijs stijgt en daalt continu
De energieprijs varieert ontzettend veel. Dit is niet alleen variabel tussen de verschillende zakelijke energieleveranciers, ook het feit dat er talloze nieuwe wetten, technologieën en deals op de markt komen hebben hier een grote invloed op. Let er daarom altijd goed op dat de energieprijs plotseling kan dalen, en het een stuk interessanter wordt om bepaalde zakelijke energieleveranciers te kiezen. Naarmate u hier een steeds beter beeld van krijgt, wordt het gemakkelijker om een energiecontract af te sluiten op het moment dat de energieprijzen het meest aantrekkelijk zijn.
2. Energiecontracten moeten flexibel zijn
Het is lastig om voor meerdere jaren aan hetzelfde contract gebonden te zijn wanneer uw bedrijf flinke groei doormaakt. Voor u het weet zit u nog steeds bij een zakelijke energieleverancier die eigenlijk niet geschikt is binnen de groei van uw bedrijf. Houd er bij het kiezen van een energieleverancier dan ook altijd rekening mee dat uw energieverbruik en -contract in de toekomst drastisch kunnen veranderen. Dit heeft uiteindelijk een grote invloed op de kosten die u zult maken, dus wij raden aan hier nauwkeurig naar te kijken en dit te bespreken met uw nieuwe energieleverancier.
3. Let op stille verlengingen van het zakelijke energiecontract
Het komt bij sommige energieleveranciers voor dat het zakelijke energiecontract stil wordt verlengd. Dit houdt in dat de energieleverancier het contract overzet naar een ander pakket binnen het energiebedrijf, waarbij de klant ook altijd meer zal moeten betalen. En dit is niet positief voor de portemonnee van uw organisatie. Wij raden u daarom altijd aan om met uw zakelijke energieleverancier te overleggen wat er gebeurt als het zakelijke energiecontract afloopt. Dit kan u op zowel korte als lange termijn namelijk veel kosten en irritatie voorkomen.
4. Overstappen kost tijd
Let er altijd op dat overstappen naar een andere energieleverancier tijd kost. Er zijn diverse administratie taken die door de oude en nieuwe energieleverancier moeten worden uitgevoerd. En dat betekent dat er al snel enkele dagen overheen kunnen gaan voordat de overstap is uitgezocht. Als u op dit moment zo snel mogelijk wilt overstappen dan is het beter om nu al te beginnen en niet langer te wachten met het uitzoeken van de mogelijkheden om de overstap te maken (lees daarom ook stap 5)
5. Overstappen vereist de juiste kennis
Het is van belang dat u over de juiste kennis beschikt wanneer u de overstap naar een andere zakelijke energieleverancier wilt maken. Er is een speciale zakelijke energievergelijker voor MKZ/ZZP of Grootzakelijk waarmee in een handomdraai uitzoekt welke zakelijke energieleverancier op dit moment de beste keuze is voor uw bedrijf. Dankzij deze vergelijker wordt het nog eenvoudiger om direct de beste energieleverancier te kiezen, waarbij u een zo laag mogelijke prijs betaalt en altijd de beste service zult ontvangen.