Zo zorgt u voor een passend zakelijk energiecontract

Zo zorgt u voor een passend zakelijk energiecontract

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energie, het is voor veel bedrijven de belangrijkste factor om bedrijfsprocessen te laten draaien. Of u nu een ICT-bedrijf, horecagelegenheid of drukkerij heeft, stroom en gas zijn essentieel om bepaalde processen gedurende de dag te laten draaien zodat u voldoende producten kunt produceren.

Het is in Nederland erg gemakkelijk om een goed zakelijk energiecontract af te sluiten. Tenslotte zijn er talloze zakelijke energieleveranciers die u graag als klant verwelkomen. Niet zo vreemd, want zakelijke klanten zijn een mooie inkomstenbron voor deze energieleveranciers. Toch is het bij sommige energieleveranciers lastig om het juiste contract af te sluiten: u betaalt over het algemeen net een beetje meer dan u vooraf had verwacht.

Bovendien kan een verkeerd energiecontract ertoe leiden dat u, indien het verbruik bijvoorbeeld veel te laag is ingeschat, tijdelijk geen stroom en gas heeft omdat uw verbruik hoger ligt dan de afspraken. Groeiende bedrijven, die nieuwe apparatuur aanschaffen, kunnen hier op termijn mee te maken krijgen. Het is dan ook essentieel om al direct bij het afsluiten van het contract te zorgen dat dit volledig is afgestemd op uw onderneming.

Begin bij uw energieverbruik

Een goed energiecontract begint bij het aangeven van het juiste energieverbruik. Het is voor veel bedrijven moeilijk een inschatting te maken wat zij jaarlijks aan stroom en gas zullen verbruiken. Toch is een redelijke inschatting essentieel om te zorgen dat er geen naheffingen komen of dat u jaarlijks veel meer betaalt dan u in eerste instantie van plan was.

U kunt uw energieverbruik op twee manieren achterhalen. Allereerst kunt u kijken naar voorgaande jaren, uitzoeken wat de groei in het verbruik is geweest en een schatting maken op basis van deze groei. Bent u recentelijk met uw bedrijf begonnen? In dit geval is het handig om te benchmarken: wat verbruiken soortgelijke ondernemingen aan stroom en gas?

Let op lokale zakelijke energieleveranciers

Het kan lonen om bij een lokale zakelijke energieleverancier stroom en gas af te nemen. Dit kan flink in de kosten schelen en u bent hier ook minder snel een nummertje. Lokale energieleveranciers hebben over het algemeen minder klanten, waardoor u hier een veel betere relatie mee kunt opbouwen. Het loont om in uw omgeving te kijken welke energieleveranciers een geschikt contract voor u kunnen opstellen.

Houd rekening met energiebesparing

Staan er energiebesparende maatregelen op het programma? Dan zult u hier rekening mee moeten houden in de schatting van uw stroom- en gasverbruik. Dit is niet lastig, want vaak kunt u samen met de specialist die u adviseert op dit gebied kijken hoeveel er wordt bespaard met deze nieuwe maatregelen. Dit kunt u vervolgens van uw maandelijkse en ook jaarlijkse verbruik afhalen, zodat er een goede inschatting overblijft.

Vergelijk meerdere zakelijke energieleveranciers

Met diverse zakelijke energieleveranciers is het erg gemakkelijk om een contract aan te bieden dat volledig aansluit bij uw eigen verbruik, bij u in de buurt zit en ook de juiste tarieven rekent. Bij Energie-zakelijk helpen wij u hier graag mee. U kunt via onze handige zakelijke vergelijker direct uitzoeken welke zakelijke energieleverancier het beste bij uw situatie en onderneming aansluit.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?