Zo vindt u de beste gasleverancier voor uw bedrijf

Zo vindt u de beste gasleverancier voor uw bedrijf

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Als uw organisatie bedrijfsprocessen inzet waarbij gas wordt verbruikt dan bestaat de kans dat uw energierekening grotendeels opgemaakt is uit kosten voor deze energiesoort. Het is zonde als u jaar na jaar een hoge energierekening ontvangt voor een hoog gasverbruik, omdat het vandaag de dag ontzettend eenvoudig is om te zorgen dat uw rekeningen aanzienlijk lager uitvallen.

Het is hierbij vooral nodig dat u kijkt naar de verschillende gasleveranciers die op dit moment op de markt actief zijn. De laatste jaren zijn er steeds meer spelers op de markt gekomen, wat erin heeft geresulteerd dat de prijzen tussen deze leveranciers aanzienlijk verschillen. Het kiezen van een gasleverancier komt vandaag de dag daarbij allang niet meer neer op de tarieven die zij voor hun energie rekenen, hier komen ook factoren zoals service, onderhoud en kwaliteit van de aflevering bij kijken.

Bij Energie-zakelijk zetten wij ons actief in om de stroom- en gasmarkt te verbeteren. Dit doen wij onder andere door bedrijven te helpen de beste gasleverancier te vinden. Hiervoor kunt u onze handige zakelijke energievergelijker gebruiken. Deze berekent in een handomdraai op basis van enkele gegevens welke zakelijke gasleverancier het beste bij uw verbruik aansluit en welke kosten u hierbij moet verwachten. In dit artikel leest u verder hoe u bij de beste gasleverancier kunt uitkomen.

Niet iedere zakelijke gasleverancier is hetzelfde

Als we individueel naar iedere gasleverancier kijken dan valt vooral op dat er aanzienlijke verschillen tussen deze partijen zijn op basis van diverse factoren. Zo zijn sommige gasleveranciers ontzettend goedkoop maar ligt de duurzaamheid zeer laag. Dan zijn er weer andere gasleverancier die uitstekende service leveren maar zeer hoge tarieven rekenen. Bovendien is ook de kwaliteit van de grondstoffen die u ontvangt van grote invloed op de totale kwaliteit van een gasleverancier.

Het is dan ook duidelijk op te maken dat niet iedere gasleverancier hetzelfde is. Er zijn gasleveranciers die op ieder vlak het beste kunnen aanbieden maar hier torenhoge kosten voor rekenen, en gasleveranciers die juist op ieder vlak zeer laag scoren en hiermee de kwaliteit van uw bedrijfsprocessen in gevaar brengen. Het is daarom belangrijk om in kaart te brengen wat er nodig is voor uw bedrijf om te zorgen dat alle processen op de beste manier kunnen draaien, zodat u hier uiteindelijk een duidelijk prijskaartje aan kunt hangen.

Vergelijk altijd op basis van uw verbruik

Het is bij het vergelijken van verschillende gasleveranciers altijd belangrijk dat u bezig bent te vergelijken op basis van factoren die invloed hebben op uw eigen bedrijf. Het is zonde als u een gaspakket afneemt dat niet goed bij uw verbruik en andere wensen aansluit. Zo kunt u flinke kosten maken zonder dat dit ook daadwerkelijk nodig is. Dit is dan ook de reden dat onze zakelijke energievergelijker belangrijke gegevens over uw bedrijf meeneemt in de vergelijking. Hiermee kunt u het beste inzicht krijgen in de opties die u op de energiemarkt heeft voor uw bedrijf en maakt u altijd de juiste keuze.

Kies voor groen of grijs

Binnen de markt van gasleveranciers kunt u kiezen om voor grijs of groen gas te gaan. Grijs gas is het gas dat wij al jaren gewend zijn en dat vanuit de grond wordt geproduceerd. Daarentegen is er ook groen gas, wat geproduceerd wordt met duurzame technieken. Als u de duurzaamheid van uw bedrijf wilt verbeteren dan is het raadzaam om voor groen gas te kiezen, dit is uiteindelijk de meest milieuvriendelijke oplossing.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?