Zo verzekert u dat u de komende jaren niet te veel betaalt voor zakelijke energie

Zo verzekert u dat u de komende jaren niet te veel betaalt voor zakelijke energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energie kan al snel een grote kostenpost worden op het moment dat uw bedrijf veel energie verbruikt en u een hoog energietarief betaalt. Het is zonde als u de komende jaren een groot deel van uw omzet moet wegzetten voor de kosten van zakelijke energie. Tenslotte werken u en uw personeel hard om deze omzet te genereren en is het bovendien bijzonder eenvoudig om flink op zakelijke energie te besparen.

Bij het besparen op zakelijke energie is het vanzelfsprekend noodzaak om niet in te leveren op een aantal eisen die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Zo is service een steeds belangrijker aspect aan het worden binnen de zakelijke energiemarkt. Het zijn factoren zoals service die op een goed peil gehouden moeten worden, omdat u anders te maken krijgt met storingen die niet worden verholpen.

Bij Energie-zakelijk weten wij alles over zakelijke energie. Daarom helpen wij u in dit artikel graag te verzekeren dat u de komende jaren niet te veel betaalt voor uw zakelijke energiepakket. Met de informatie hieronder kunt u eenvoudig zorgen dat u het beste zakelijke energiepakket voor uw situatie afsluit en dat u de komende tijd aanzienlijk minder geld aan energie uitgeeft.

Zorg voor de juiste gegevens

Het is allereerst noodzaak dat u de juiste gegevens over het verbruik van uw organisatie op een rijtje heeft. Hoe meer inzicht u in deze informatie heeft, hoe gemakkelijker het wordt om de juiste energiepakketten op een rijtje te zetten. Binnen de gegevens die hiervoor nodig zijn vallen onder andere uw adres, uw maandelijkse verbruik en de groei van uw organisatie. Op basis van gegevens zoals deze kunt u eenvoudiger inzien welke mogelijkheden uw organisatie de komende tijd heeft en wat u kunt doen om te zorgen dat de kosten laag blijven.

Onderzoek meerdere zakelijke energieleveranciers

Het is belangrijk om goed rond te kijken naar de mogelijkheden binnen de zakelijke energiemarkt. Zo wil een groot aantal bedrijven wel graag besparen, maar wordt er hierbij vaak niet verder gekeken dan enkele zakelijke energieleveranciers. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er te weinig tijd is om alle energieleveranciers op te zoeken en uit te zoeken welke prijzen zij hanteren.

Dit is logisch, want u besteedt uw tijd vanzelfsprekend aan andere activiteiten die direct verbonden zijn aan uw kerntaken binnen de organisatie. Daarom hebben wij speciaal voor u een handige zakelijke energievergelijker samengesteld. Binnen deze energievergelijker worden alle actieve zakelijke energieleveranciers in een vergelijking meegenomen, zodat u direct kunt zien wat de juiste keuze is voor uw organisatie en uw verbruik.

Onderhandel slim over de prijzen

U kunt bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract altijd onderhandelen over de prijs en de voorwaarden. Dit houdt bij de meeste zakelijke energieleveranciers in dat u binnen een bepaald verbruik moet vallen. Zij onderhandelen over het algemeen niet met kleinere partijen, tenzij deze kleinere partijen zich aan tafel samenvoegen en als groep onderhandelen voor lagere energietarieven. Voor grotere organisaties is dit altijd gemakkelijker, omdat het om een hoger verbruik gaat en zij hierdoor meer grond hebben om diverse kortingen te vragen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?