Zo verlaagt u uw CO2-uitstoot met groene zakelijke energie

Zo verlaagt u uw CO2-uitstoot met groene zakelijke energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De CO2-uitstoot van een gemiddeld Nederlands bedrijf is nog steeds ontzettend hoog. Er zijn de laatste jaren gelukkig meerdere initiatieven voortgekomen die invloed hebben op de mate van uitstoot. Toch zijn er voor een groot aantal bedrijven nog steeds een aantal elementen die zullen helpen om de uitstoot aanzienlijk te verlagen; en dit begint allemaal bij het energiepakket dat u voor uw onderneming kiest.

Het verlagen van de CO2-uitstoot staan bij veel bedrijven nog steeds hoog op de prioriteitenlijst. Toch blijkt uit onderzoek dat maar weinig bedrijven hier veel tijd in steken, omdat zij niet altijd op de hoogte zijn van de methodes die ingezet kunnen worden om deze uitstoot te verlagen. Tenslotte zijn afvalverwerking en grote schoorstenen met chemische lucht niet bij ieder bedrijf gebruikelijk, en wordt er daardoor al snel gedacht dat de CO2-uitstoot wel meevalt.

Waar bedrijven echter geen rekening mee houden is dat het opwekken van energie gepaard gaat met ontzettend veel uitstoot. En het zijn juist elementen zoals deze die naar binnen sluipen bij veel bedrijven. Er is niet direct de juiste informatie beschikbaar over de daadwerkelijke uitstoot, en dat is zonde. Want door over te stappen naar een energiepakket waar groene energie in is opgenomen, wordt het een stuk eenvoudiger om te zorgen dat de CO2-uitstoot van het bedrijf aanzienlijk daalt.

Waarom kiest men voor groene zakelijke energie?

Bij groene energie draait het om het duurzaam opwekken van energie. Waar het jarenlang gebruikelijk is geweest om energie door middel van fossiele grondstoffen op te wekken, brengen groene alternatieven zoals windmolen- en zonnepaneelparken nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo hoeven bedrijven allang niet meer hun energie af te nemen bij een vervuilende energieleverancier, het is tenslotte vandaag de dag ontzettend eenvoudig om juist voor een groene leverancier te kiezen.

Nu er vanuit de Nederlandse overheid een steeds sterkere oproep naar duurzaamheid wordt geuit, is het voor veel bedrijven dan ook tijd om over te stappen naar groene zakelijke energie. Dit biedt talloze mogelijkheden om de duurzaamheid van het bedrijf te verhogen en hiermee de CO2-uitstoot te verlagen. Het is een externe manier om uw duurzaamheid te verbeteren, maar brengt op het gebied van CO2-uitstoot ontzettend veel veranderingen met zich mee.

Overstappen naar een groene energieleverancier is daarbij gemakkelijker dan ooit. Dit heeft vooral te maken met het feit dat groene energieleveranciers al zeer innovatief bezig zijn met de nieuwe technologieën. Dit maakt het voor hen ook mogelijk om mee te gaan in andere innovatieve veranderingen, waaronder het eenvoudig overstappen. Zo kunt u, op het moment dat uw huidige contract met grijze energie afloopt, al binnen enkele dagen overstappen naar een energieleverancier die u een groen energiepakket kan aanbieden. Bovendien verzorgen zij de volledige overstap, inclusief contractopzegging bij uw vorige leverancier, waardoor bedrijven hier nog minder omkijken naar hebben.

Is groene energie interessant voor uw onderneming?

Denkt u dat groene energie een handige investering is voor uw bedrijf? Dan is het raadzaam om te kijken welke kosten dit met zich meebrengt en hoe de toekomst van uw zakelijke energie eruit zal zien.

Wij hebben voor u daarom een handige zakelijke energievergelijker gemaakt, waarin u in een handomdraai op basis van enkele gegevens over uw bedrijf kunt zien hoeveel u de komende jaren gaat betalen om de CO2-uitstoot van uw bedrijf te verlagen. En zodra u begint met het verduurzamen op het gebied van energie, is het slechts een kleine stap om ook andere onderdelen van uw bedrijf te verduurzamen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?