Zo verbetert u het energielabel van uw bedrijf

Zo verbetert u het energielabel van uw bedrijf

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Het energielabel van een bedrijf is belangrijk; het bepaalt in welke mate uw bedrijf duurzaam bezig is. Energielabels worden over het algemeen binnen de consumentenmarkt gebruikt, maar steeds vaker wordt het energielabel ook op de zakelijke markt geprojecteerd. Hoe beter de duurzaamheid binnen een onderneming, hoe hoger het energielabel.

Bedrijven die een E of lager scoren zijn helemaal niet duurzaam bezig. Bedrijven die een B of hoger scoren zijn erg goed bezig. Dit energielabel wordt door een groot aantal factoren bepaald, waaronder de mate van energiebesparing, de soort energie die wordt afgenomen en de uiteindelijke energie die wordt verbruikt.

U kunt het energielabel van uw bedrijf aanzienlijk verbeteren als het op stroom aankomt. Wij helpen u graag het energielabel te verbeteren en geven u in dit artikel een aantal tips om hier verbeteringen in aan te brengen.

Kies voor groene energie

Groene energie is een van de betere manieren om het energielabel van bedrijven te verbeteren. Deze energie wordt duurzaam opgewekt en is hierdoor schoner dan de traditionele energievorm; grijze energie. De opwekking van groene energie gebeurt onder andere door middel van zonnepanelen, windmolens en watercentrales. Deze hebben een minder grote invloed op het milieu en kunnen op zeer duurzame wijze worden ingezet om op de juiste manier stroom op te wekken.

Groene stroom is duurder dan de traditionele energievormen, maar komt wel met een groot aantal voordelen wat betreft duurzaamheid. Het is gemakkelijk om uw energielabel aanzienlijk te verbeteren wanneer u voor groene stroom kiest. Dit betekent niet alleen dat de duurzaamheid van uw bedrijf stijgt, het zorgt er ook voor dat uw klanten een positiever beeld van uw bedrijf krijgen.

Wilt u de beste aanbieder van groene energie vinden, en ook kosten besparen? Gebruik dan onze handige energievergelijker, waarbij u gemakkelijk een pakket op maat bij verschillende energieleveranciers met groene stroom kunt vinden.

Investeer in duurzame stroomopwekking

Bedrijven kunnen steeds gemakkelijker investeren in nieuwe manieren om stroom op te wekken. Deze investeringen dragen bij aan een beter energielabel en zorgen er daarbij op termijn voor dat er flink kan worden bespaard op de energiekosten. Zo kunt u de stroomopwekking binnen 5 jaar optimaliseren en zorgen dat u niet langer zelf hoeft bij te leggen om stroom te gebruiken. Duurzame stroomopwekking brengt een redelijke investering met zich mee, maar betaalt zich dubbel uit: u kunt kosten besparen en uw steentje bijdragen aan een beter milieu.

Investeringen in zonnepanelen en windmolens komen in de Nederlandse zakelijke markt steeds vaker voor. Dit is niet vreemd: er zitten veel voordelen aan vast. Of u nu wilt zorgen dat u iedere maand minder gaat betalen of gewoon uw energielabel wilt verbeteren; met duurzame stroomopwekking kunt u grote stappen zetten.

Zorg voor aanzienlijke energiebesparing

Er zijn binnen uw bedrijf allerlei kostenposten waar op kan worden bespaard. Het energieverbruik is hier een grote kostenpost bij, want dit kan bij enkele bedrijven oplopen tot enkele duizenden euro’s per jaar. Als u hier al een aanzienlijk deel op kunt besparen, zoals enkele honderden euro’s per maand, dan scheelt dit duizenden euro’s op de jaarrekening.

Energiebesparing wordt door handige middelen zoals slimme thermostaten, LED-verlichting en efficiëntere machines steeds gemakkelijker. Hier zijn goede investeringen voor nodig, maar deze betalen zich uiteindelijk vrij snel uit.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?