Zo maakt u het grootste verschil bij uw zakelijke energiepakket

Zo maakt u het grootste verschil bij uw zakelijke energiepakket

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Besparen op zakelijke energie is bijzonder eenvoudig, als u maar weet op welke factoren u moet letten. Binnen een zakelijk energiepakket zijn meerdere factoren die invloed hebben op de prijs. Als u zeker wilt zijn dat u ook echt het meest voordelige zakelijke energiepakket afsluit dan is over het algemeen handig om bij verschillende zakelijke energieleveranciers te kijken wat u kunt verwachten.

Op zakelijke energie kan nog steeds bespaard worden, het aantal zakelijke energieleveranciers stijgt jaarlijks, waardoor de prijzen steeds meer fluctueren. Dit is voordelig voor bedrijven, omdat zij zo een breder scala aan mogelijkheden hebben met betrekking tot energiepakketten. En dankzij een prijzenoorlog tussen al deze aanbieders dalen de prijzen, en kunnen bedrijven eenvoudig besparen.

In dit artikel leest u meerdere factoren die invloed hebben op de kosten binnen uw zakelijke energiepakket. Wij raden u aan deze factoren goed door te nemen, waarna u met deze informatie onze handige zakelijke energievergelijker kunt gebruiken om uit te zoeken welke zakelijke energieleverancier het meest interessant is voor uw situatie.

Besparen dankzij verbruik

U kunt eenvoudig op uw zakelijke energiepakket besparen wanneer u inzicht heeft in uw energieverbruik. Zakelijke energiepakketten hebben over het algemeen een limiet wat betreft gebruik. Wanneer het limiet wordt overschreden, kan het resulteren in een hoger tarief voor het overige verbruik. Het is daarom raadzaam om altijd een energiepakket te kiezen dat volledig aansluit bij het verbruik van uw bedrijf, omdat u anders hoge en onnodige kosten zult moeten maken.

Besparen door contractduur

Zakelijke energieleveranciers geven u de mogelijkheid om te besparen wanneer u een nieuw zakelijk energiecontract bij hen afsluit. Dit is afhankelijk van de contractduur die u bij de energieleverancier afsluit. Bedrijven die voor langere tijd een contract afsluiten kunnen van een lager tarief gebruik maken dan bedrijven die voor slechts één of twee jaar een contract afsluiten. Let er echter wel op dat een langdurig contract ook inhoudt dat u niet binnen enkele jaren kunt overstappen naar een zakelijke energieleverancier die wellicht op dat moment goedkoper is voor uw situatie.

Besparen met zakelijke kortingsacties

Het komt regelmatig voor dat zakelijke energieleveranciers voor een korte periode een korting aanbieden, om zo meer nieuwe zakelijke klanten aan te trekken. Zij bieden voor enkele maanden een aantal procent korting, zodat u sneller met hen in zee gaat. Het is echter bij deze kortingsacties over het algemeen zo dat u in het begin minder betaalt, maar dat dit verlaagde bedrag gecompenseerd wordt op het moment dat de kortingsperiode afloopt. Vanaf dat moment gaat u gemiddeld gezien toch meer betalen, waardoor u eigenlijk toch niet bespaart.

Besparen door te vergelijken

Vergelijken binnen de markt van zakelijke energie is een van de beste manieren om te zorgen dat u zo veel mogelijk geld bespaart. Via onze handige zakelijke energievergelijker kunt u in een handomdraai zien bij welke zakelijke energieleverancier u de beste prijs en de beste voorwaarden krijgt.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?