Zo leiden nieuwe windenergie-projecten tot lagere zakelijke energieprijzen

Zo leiden nieuwe windenergie-projecten tot lagere zakelijke energieprijzen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De zakelijke energieprijzen zijn de laatste jaren al flink aan het dalen. Daar kunt u als bedrijf inmiddels maximaal van profiteren. En daarbij zijn er diverse projecten die erin resulteren dat de zakelijke energieprijzen nog verder dalen. Windenergie-projecten richten zich op een aanvullende opwekking van schone energie. En naarmate Nederland steeds meer nieuwe windmolenparken krijgt, wordt schone energie steeds goedkoper.

U wilt als zakelijke energieafnemer natuurlijk zo goed mogelijk profiteren van de kostenbesparende mogelijkheden. Wij geven u graag aanvullend advies voor deze besparingen en helpen u graag verder om uw zakelijke energiekosten te verlagen. In dit artikel leest u meer over de nieuwe windenergie-projecten die erin zullen resulteren dat uw zakelijke energiekosten de komende jaren aanzienlijk lager zullen uitvallen.

Bent u direct op zoek naar kostenbesparing voor uw zakelijke energierekening? Gebruik nu onze zakelijke energievergelijker om te kijken hoeveel u op jaarbasis kunt besparen >>

Windenergie wordt steeds goedkoper

Nederland heeft de laatste jaren steeds meer windmolens gekregen. Deze komen vandaag de dag niet alleen voort uit de initiatieven van de overheid; ook steeds meer bedrijven investeren actief in de bouw van nieuwe windmolenparken. Dit resulteert er onder andere in dat de technologieën voor de aanleg van windmolenparken steeds efficiënter worden en ook minder kosten met zich meebrengen. Hier kunt u als bedrijf maximaal van profiteren, want dit houdt in dat de kosten voor deze schone energie ook aanzienlijk lager zullen uitvallen.

De prijzen van zakelijke schone energie zijn de laatste jaren aanzienlijk gedaald. Dit is onder andere te danken aan de bouw van windmolenparken en de aanleg van een aanzienlijk aantal zonnepanelenparken. Daarbij komt ook dat producenten van windmolens beter doorhebben hoe zij maximaal resultaat uit de Nederlandse wind kunnen halen. En dat helpt aanzienlijk als het aankomt op het rendement van een windmolen en de windmolenparken.

U kunt als bedrijf actief investeren

Een groot aantal Nederlandse bedrijven is op dit moment al bezig met investeringen in schone energie. Er zijn diverse Nederlandse initiatieven die zich richten op een energiebesparing voor zakelijke energieafnemers. Als bedrijf is het dan ook niet moeilijk om mee te doen met een van deze initiatieven. Een investering in een windmolenpark, of een investering in een efficiëntere opwekking van windenergie, brengt een aanzienlijk rendement met zich mee.

Dit rendement is niet alleen zichtbaar in de aanvullende winst die vanuit deze initiatieven komt. Deelnemers van deze initiatieven kunnen de opgewekte energie tegen zeer lage prijzen afnemen, omdat zij hebben bijgedragen aan de aanbouw van het windmolenpark. Het is hierom bijzonder aantrekkelijk om als bedrijf in dergelijke projecten te investeren. Windenergie is een steeds goedkopere energiebron, en hier plukt u als bedrijf maximaal de vruchten van.

U kunt uw eigen windenergie-project starten

Daarbij kunt u ook vanuit uw bedrijf een project opzetten om windenergie op te wekken. Deze projecten zijn vooral zichtbaar binnen de agrarische sector in Nederland. Steeds meer boeren kiezen ervoor om een groot aantal windmolens op hun land aan te brengen. Dit is een handig initiatief dat ook een hoog rendement met zich meebrengt.

Als u op dit moment over een groot bedrijventerrein beschikt, of toekomstplannen heeft om een groot stuk land over te nemen, dan is het bijzonder interessant om te kijken welke mogelijkheden u heeft om een eigen windenergie-project op te starten. Zo kunt u maximaal profiteren van de Nederlandse wind en bespaart u de komende jaren aanzienlijk op uw zakelijke energiekosten.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?