Zo kunnen grootzakelijke bedrijven besparen op energie

Grootzakelijke bedrijven doen er de laatste jaren steeds meer aan om de kosten van het bedrijf te verlagen. Energie is een van de posten die hierbij wordt aangepakt, omdat de gemiddelde energiefacturen van grootzakelijke verbruikers simpelweg hoog uitvallen. Dit brengt een nieuwe trend met zich mee: grootzakelijke bedrijven gaan steeds actiever op zoek naar manieren om veel minder uit te geven aan energie – bijvoorbeeld door duurzame alternatieven voor de gebruikelijke producten in te zetten.

Besparen op energie is echter niet altijd de eerste prioriteit op de lijst van grotere bedrijven. Hier komen talloze andere factoren bij kijken, wat vaak opgemaakt wordt uit kostenposten die een veel hoger bedrag met zich meebrengen. Toch is het voor ieder grootzakelijk bedrijf interessant om te kijken op welke manier er energie bespaard kan worden en of er technieken zijn om minder geld aan energie te spenderen.

Bij Energie-Zakelijk zijn wij 100% overtuigd dat ieder bedrijf het maximale uit energiebesparing moet kunnen halen. Dit doen wij onder andere door u te helpen de beste zakelijke energieleverancier voor uw situatie te doen. Onze grootzakelijk energievergelijker stelt u in staat om in een handomdraai te zien welke zakelijke energieleverancier het beste bij u aansluit. Daarbij geven wij u in dit artikel meer informatie over de manier waarop u kunt inspelen op energiebesparing binnen uw organisatie.

Energiebesparing voor grootzakelijk

Bij grootzakelijke energieklanten is het over het algemeen zo dat er binnen het bedrijf honderden factoren zijn die invloed hebben op het energieverbruik. De gebruikelijke bedrijfsprocessen verbruiken veel energie, maar ook ICT-afdelingen en zelfs de helpdesks verbruiken energie. Er zijn daarom honderden verschillende elementen die invloed hebben in de hoeveelheid energie die door de organisatie wordt verbruikt.

Het is vanzelfsprekend niet nodig om op ieder punt binnen uw organisatie maximaal te besparen. Dit is geen kostenefficiënte oplossing voor uw organisatie. Het is in plaats daarvan beter om te kijken welke processen binnen de organisatie nu de grootste invloed op het energieverbruik hebben. Vervolgens kunt u kijken op welke manier u het beste kunt inspelen op het verlagen van dit energieverbruik, bijvoorbeeld door timers in te stellen die voorkomen dat processen hele nachten onnodig blijven draaien.

Daarbij is het voor bedrijven die veel geld kwijt zijn aan verlichting interessant om te kijken naar duurzame alternatieven zoals LED-verlichting. Zo zijn LED TL-lampen de laatste jaren een nieuwe trend binnen de duurzame energiemarkt. Deze stellen bedrijven in staat om met een kleine investering veel meer uit de verlichting te halen. Zo is LED-verlichting maar liefst 80% duurzamer dan traditionele verlichting. Een mooie besparing die in de loop der jaren ontzettend veel verschil kan maken binnen de kostenpost energie.

Is energiebesparing voor iedere grootzakelijke verbruiker interessant?

Als u de laatste jaren al veel tijd en geld heeft geïnvesteerd in het verbeteren van uw energieverbruik dan zal energiebesparing voor uw organisatie niet direct interessant zijn. U heeft de laatste jaren al de juiste stappen gezet om te zorgen dat u ook echt zo min mogelijk energie verbruikt.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909