Zo krijgt u lagere energiekosten in uw bedrijf

Zo krijgt u lagere energiekosten in uw bedrijf

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De energiekosten van bedrijven zijn nog steeds te hoog. Het wordt inmiddels een dusdanig hoge kostenpost dat er steeds vaker wordt gekeken welke oplossingen er zijn om de kosten te verlagen. Dankzij nieuwe ontwikkelingen binnen de zakelijke energiemarkt stijgen de kosten nog ieder jaar, en daar kunt u als bedrijf maximaal van profiteren.

De meeste bedrijven kiezen er al langer voor om allerlei acties door te voeren die erin resulteren dat het energieverbruik daalt. Toch is het in de meeste situaties aantrekkelijker om te kijken hoe de kosten van het huidige verbruik kunnen worden verlaagd. Dit heeft onder andere te maken met het zakelijke energietarief; als u overstapt naar een andere energiepakket en -leverancier met een lager zakelijk energietarief dan begint u al vanaf de eerste dag met besparen.

Aantrekkelijkere zakelijke energietarieven

De zakelijke energietarieven worden onder andere bepaald door de manier waarop deze wordt opgewekt. De energieopwekking vanuit fossiele brandstoffen is op dit moment nog erg aantrekkelijk: het brengt lage kosten met zich mee en kan voor flinke besparingen zorgen. Daarbij is het van belang dat u op de hoogte bent van de lage duurzaamheid van deze ‘grijze’ energie.

Groene energie kent de laatste jaren een sterke opkomst. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat de zakelijke energietarieven in energiepakketten met groene energie zijn gedaald. Een groot aantal bedrijven profiteert op dit moment al van de daling van deze energietarieven, en naarmate de ontwikkelingen binnen de markt van groene energie vorderen wordt het een stuk gemakkelijker om nog meer te besparen.

Wat zou het voor uw bedrijf betekenen als het huidige energietarief zou dalen met 5 tot 10%? De meeste bedrijven zouden honderden en vaak zelfs duizenden euro’s besparen als er een lager energietarief werd gehanteerd. Hier zult u ook als bedrijf naartoe moeten, het is een eenvoudige stap die uiteindelijk een hogere winst op zal leveren.

Zo kunt u in onze handige energieverlijker direct zien wat u aan kosten kunt besparen wanneer u overstapt naar een nieuwe energieleverancier en een nieuw energiecontract tekent. De hoogte van deze besparing hangt onder andere af van het huidige energietarief dat u betaalt, uw verbruik en het nieuwe energietarief waar u spoedig gebruik van zal mogen maken. Als u al vanaf dag 1 zou kunnen besparen, waarom zou u het dan niet doen?

In 3 eenvoudige stappen besparen

De energievergelijker is er volledig op gericht om zo veel mogelijk kosten te besparen. Met slechts enkele gegevens ontvangt u van verschillende energieleveranciers een duidelijke prijs. Dit is volledig vrijblijvend, en als u gebruik wilt maken van een van de vele aanbiedingen van de energievergelijker dan kunt u direct doorgaan naar de website van de energieleverancier.

Uit onze resultaten blijkt dat de meeste bedrijven gemiddeld 5 tot 10% op de huidige energiekosten kunnen besparen. Nu het verbruik van bedrijven steeds verder stijgt, loont het steeds vaker om over te stappen naar een energiepakket met lagere energietarieven.

1. Vul eerst al de vereiste bedrijfsgegevens in, waaronder verbruik en stad

2. Bekijk de vrijblijvende aanbiedingen van meer dan 10 zakelijke energieleveranciers

3. Sluit gemakkelijk het nieuwe zakelijke energiecontract af en begin met besparen.

Gebruik hier onze energievergelijker >>

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?