Zo denkt u strategisch na over uw nieuwe zakelijke energiecontract

Zo denkt u strategisch na over uw nieuwe zakelijke energiecontract

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier is voor veel bedrijven nog steeds een grote stap. Toch is het belangrijk om gedurende het overstapproces zo goed mogelijk op te letten welke voordelen u hierbij heeft. Binnen uw bedrijfsprocessen wordt strategisch nagedacht over de manier waarop u alles op de juiste manier kunt uitvoeren, en ook bij het afsluiten van een nieuw zakelijk energiecontract is dit raadzaam.

Het begint allemaal bij uitzoeken hoe uw energiecontract samengesteld moet worden. Vervolgens komen er factoren zoals prijs, kwaliteit en voordelen bij kijken. En uiteindelijk wilt u bij de beste energieleverancier zitten, dus zit er ook nog een stukje vergelijken bij. In dit artikel vertellen wij u graag hoe u deze stappen op de beste manier kunt uitvoeren, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken op het moment dat u wilt overstappen.

Bepaal eerst wat u nodig heeft

Het samenstellen van een nieuw zakelijk energiecontract start bij de hoeveelheid energie die u nodig heeft. Bedrijven vallen bij energieleveranciers binnen specifieke doelgroepen. Dit is onder andere gebaseerd op de hoeveelheid stroom en gas een bedrijf afneemt. Hoe hoger het aantal kWh en m³ gas, hoe specifieker de groep waar u binnenvalt en hoe lager de energietarieven zullen zijn.

Let hierom goed op het energieverbruik van de afgelopen jaren. Dit is onder andere te bepalen door de jaarrekening en verbruiksoverzichten van uw huidige energieleverancier te bekijken. Heeft u op dit moment geen rekeningen en overzichten? Dan kan het lonen om te kijken naar vergelijkbare bedrijven en aan hen te vragen wat zij gemiddeld verbruiken. Zo krijgt u een duidelijk beeld van het geschatte verbruik van uw bedrijf.

Zoek prijs, kwaliteit en voordelen uit

Iedere zakelijke energieleverancier heeft weer andere energiepakketten. Het is dan ook raadzaam te kijken wat u kunt doen om het maximale uit uw energiepakket te halen. Denk hierbij aan de maandelijkse kosten die u hiervoor betaalt, maar ook de kwaliteit die u hiervoor terug krijgt. Zo is service voor een groot aantal organisaties een belangrijk onderdeel binnen de overstap naar een nieuwe zakelijke energieleverancier.

Daarbij kiest ook iedere zakelijke energieleverancier andere voordelen binnen het zakelijke energiecontract. Dit betekent onder andere dat bedrijven kunnen kiezen uit specifieke extra diensten, maar ook uit een betere kwaliteit, een betere service en soms zelfs voordelen in de vorm van hoge kortingen. Hoe beter u deze verschillende kenmerken van bedrijven in kaart kunt brengen, hoe groter de kans dat u overstapt naar het beste energiecontract dat op dit moment voor uw bedrijf mogelijk is.

Vergelijk verschillende zakelijke energieleveranciers

De zakelijke markt is bijzonder breed, waardoor er ook een groot aanbod aan energieleveranciers is. U kunt dan ook kiezen uit ruim 20 partijen. Om u meer duidelijkheid te geven welke partij het beste bij uw situatie aansluit hebben wij een speciale vergelijkingstool samengesteld. Hiermee kunt u in een handomdraai de zakelijke energieleveranciers vergelijken en vindt u altijd een zakelijk energiepakket dat perfect bij uw situatie aansluit.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?