Zijn de extra kosten voor groene energie een interessante investering?

Zijn de extra kosten voor groene energie een interessante investering?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Groene energie is al langere tijd in Nederland beschikbaar. Het draait hierbij om energie die door groene initiatieven is opgewekt. Dit kan verschillen van zonnepanelen tot het verbranden van hout. Al deze alternatieve manieren om energie op te wekken zijn aanzienlijk vriendelijker voor het milieu dan de traditionele manier van energieopwekking waarbij fossiele brandstoffen worden omgezet in energie.

Wat de laatste jaren ook steeds duidelijker is geworden is dat de kosten voor groene energie hoger liggen dan die voor grijze energie. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er vanuit zakelijke energieleveranciers grote investeringen gedaan moeten worden om te zorgen dat zij deze groene energie kunnen opwekken. Denk hierbij aan honderden miljoenen die nodig zijn om een nieuw windmolenpark aan te leggen, waarmee een groot aantal bedrijven en huishoudens voorzien kunnen worden van groene energie.

Groene energie is een belangrijke trend, dat weten wij bij Energie-Zakelijk ook. Daarom hebben wij een handige zakelijke energievergelijker in elkaar gezet waarbij u eenvoudig op basis van uw verbruik kunt zien welke zakelijke energieleverancier het beste bij uw situatie aansluit. Binnen deze vergelijking worden ook een aantal groene zakelijke energieleveranciers meegenomen, zodat u exact kunt zien naar welke groene zakelijke energieleverancier u het beste kunt overstappen.

Wat zijn de extra kosten voor groene energie?

Als u van groene energie gebruik wilt maken dan kunt u in principe verschillende kanten op. U kunt ervoor kiezen om simpelweg een groen energiepakket bij een zakelijke energieleverancier af te sluiten, zodat u direct gebruik kunt maken van groene energie die gewoon via het normale stroomnet wordt geleverd.

Daarbij heeft u ook de mogelijkheid om zelf te investeren in zonnepanelen, welke u bijvoorbeeld op het dak van uw bedrijfspand kunt plaatsen. Deze panelen vangen gedurende het hele jaar zon op, welke vervolgens in een grote accu wordt opgeslagen. Via deze accu kunt u eenvoudig gebruik maken van energie, en heeft u dus ook geen zorgen dat u zomaar zonder energie komt te zitten. De extra energie die u via de zonnepanelen opwekt kan zelfs verkocht worden aan uw zakelijke energieleverancier, zodat u hier ook extra inkomsten mee vergaart.

Een derde optie is om samen met andere bedrijven te investeren in zonnepaneel- en windmolenparken. Deze parken staan vol met energie opwekkende apparaten, waarmee voldoende energie wordt opgewekt om u en de bedrijven om u heen te voorzien van energie. Dit vereist een redelijke investering, maar betaalt zich op termijn zeker uit. Doordat er vanuit de Nederlandse overheid en Europese Unie op dit moment nog mooie subsidies beschikbaar zijn voor deze initiatieven, wordt het bijzonder eenvoudig om voor een redelijke prijs deel te nemen aan deze initiatieven.

Is investeren interessant?

Investeren in groene energie is zowel een korte als lange termijn-investering. Door te communiceren aan uw klanten dat u bezig bent met de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van uw onderneming kunt u hen extra overtuigen om bij u te kopen en niet bij uw concurrenten. Mensen dragen graag hun steentje bij aan de duurzaamheid van ons land, en als zij daar via uw producten en diensten aan kunnen bijdragen dan is dat zowel voor uw onderneming als voor de klanten mooi meegenomen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?