Zakelijke grootverbruikers laten veel geld liggen bij hun energiecontract

Zakelijke grootverbruikers laten veel geld liggen bij hun energiecontract

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bedrijven die in aanmerking komen voor grootverbruik laten over het algemeen veel geld liggen. Een groot aantal bedrijven kiest simpelweg voor de eerste energieleverancier die met een goede aanbieding komt, en dat betekent dat er vaak meer kosten worden gemaakt dan nodig is.

Er zijn inmiddels tientallen verschillende energieleveranciers op de zakelijke Nederlandse energiemarkt. En dat betekent dat er ook voor grootverbruikers veel mogelijkheden zijn om hier het maximale uit te halen. Dat kan bijvoorbeeld door een vergelijking te maken op basis van de voorwaarden en tarieven van verschillende energieleveranciers.

Zo kan er al snel een aantal procenten worden bespaard wanneer grootverbruikers ervoor kiezen om de leveranciers met elkaar te vergelijken.

Wanneer is vergelijken interessant voor zakelijke grootverbruikers?

In principe is het altijd interessant om een vergelijking uit te voeren. Bij een vergelijking komt naar voren of het op dit moment goedkoper kan en of de voorwaarden verbeterd kunnen worden. Het is hierom als zakelijk klant belangrijk om bij verschillende leveranciers offertes en tariefkaarten op te vragen.

Doordat er al snel een aantal procent op de totaalrekening kan worden bespaard, is het steeds gemakkelijker om hier het maximale uit te halen. Vooral op een hoog verbruik kan er ontzettend veel worden bespaard, dus het is zonde als u hier op dit moment nog weinig mee doet.

Grootverbruikers doen er dan ook goed aan om verschillende offertes en tariefkaarten naast elkaar te leggen. Vooral de voorwaarden zijn hierbij doorslaggevend, omdat deze de onderliggende kosten zoals administratiekosten beschrijven, en bedrijven hiermee zeer gemakkelijk voor een juist energiecontract kunnen zorgen.

Hoe kan deze vergelijking gemakkelijker?

Het zal aanzienlijk wat tijd kosten om de verschillende offertes en tariefkaarten naast elkaar te leggen en iedere energieleverancier op de grootzakelijke markt op basis van belangrijke eisen met elkaar te vergelijken. Er zijn gelukkig eenvoudigere manieren om deze vergelijking te doen, bijvoorbeeld door onze handige energievergelijker te gebruiken:

  1. U geeft meer achtergrondinformatie over uw bedrijf, zoals het verbruik aan kWh en m³ gas, waarmee de prijzen worden berekend
  2. Onze vergelijker gaat direct aan de slag met uw gegevens, en hier rollen binnen enkele seconden enkele interessante energieleveranciers uit
  3. U kunt nu op basis van prijs, kwaliteit en andere filters bepalen welke energieleverancier het beste aansluit bij uw wensen.

Grootverbruikers kunnen besparen

Dankzij de energievergelijker wordt besparen op de grootzakelijke energiemarkt aanzienlijk gemakkelijker. U bent minder tijd kwijt aan het samenstellen van grote vergelijkingen, waarbij u over het algemeen ook nog de contracten en andere informatie moet wachten.

De vergelijker heeft al deze informatie al voor u klaar staan, inclusief de nieuwste aanbiedingen, zodat u direct kunt vergelijken en zo in enkele muisklikken ontdekt wat de beste keuze is voor uw energieverbruik.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Even geduld alstublieft...

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?