Zakelijke groene energie, is het al rendabel?

Zakelijke groene energie, is het al rendabel?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar nieuwe manieren om de duurzaamheid binnen het bedrijf te verbeteren. Dit is vandaag de dag bijzonder eenvoudig door ook binnen het zakelijke energiepakket te kiezen voor groene energie. De duurzaamheid van deze energie ligt ontzettend hoog, deze wordt namelijk opgewekt met behulp van watercentrales, windmolens en zonnepanelen.

Investeren in groene energie was de afgelopen jaren al een grote trend binnen de zakelijke energiemarkt. Toch is nog niet ieder bedrijf overgestapt naar de zakelijke groene energiepakketten, en dit heeft onder andere te maken met het feit dat nog niet ieder bedrijf overtuigd is dat groene energie al een rendabel onderdeel is om de duurzaamheid van het bedrijf te verhogen.

Toch is het voor steeds meer bedrijven mogelijk om tegen lichtelijk hogere kosten te zorgen voor een hogere duurzaamheid binnen de organisatie. Deze extra kosten zijn voorlopig nog steeds een investering; groene energieleveranciers hebben de komende jaren simpelweg voldoende financiële middelen nodig om te zorgen dat zij steeds betere investeringen in de groene energiemarkt kunnen doen. Dit heeft voorlopig dus als gevolg dat de kosten van een zakelijk en groen energiepakket wat hoger zullen liggen.

Het voordeel van zakelijke groene energie

Groene energie voor bedrijven is een ideale manier om de duurzaamheid van het bedrijf te verbeteren. Ondanks dat de kosten voor groene energie wat hoger liggen voor het bedrijf, betaalt groene energie zich wel altijd uit op basis van de extra voordelen die het met zich meebrengt. Zo zullen uw klanten blij zijn dat uw bedrijf zich inzet om de duurzaamheid te verhogen. Tenslotte zou ieder bedrijf graag iets met groene energie doen, maar zijn het de bedrijven die hier echt iets mee doen die ervoor zorgen dat andere bedrijven er met gedrevenheid naar kijken.

Zakelijke groene energie betaalt zich daarbij ook uit binnen uw personeel. Het is binnen de hersenen belangrijk dat men werkt voor een bedrijf waar zij trots op kunnen zijn. Zakelijke groene energie is een essentieel onderdeel voor bedrijven die graag hebben dat het personeel zo gemotiveerd mogelijk werkt. Het toont dat het bedrijf het beste met de wereld voor heeft, wat ook weer doorstroomt binnen het personeel; en dat is exact wat zorgt voor een veel hogere tevredenheid binnen uw werknemers.

Daarbij kunt u als organisatie ook eenvoudig gebruik maken van diverse subsidies die de overheid schenkt aan bedrijven die investeren in groene energie. Zo zijn bedrijven met een zakelijk en groen energiepakket over het algemeen nog steeds bijzonder voordelig uit. Enkele jaren geleden was het nog voldoende om slechts een groen energiepakket af te sluiten en hiervoor een mooie subsidie te ontvangen. Het is vandaag de dag over het algemeen eerst nodig om investeringen in windmolenparken, zonnepanelen en watercentrales te doen voordat er een subsidie van de overheid verkregen kan worden.

Het kan voor uw bedrijf daarom bijzonder interessant zijn om een investering in een windmolenpark of een ander duurzaamheid energie-initiatief te doen. Dit garandeert de komende jaren een veel lager tarief voor zakelijke energie, omdat u op deze manier direct profijt heeft van de stroom die door deze duurzame initiatieven wordt opgewekt.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?