Zakelijke energietarieven: vergelijken om te besparen

Zakelijke energietarieven: vergelijken om te besparen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Een zakelijk energiecontract kan duur worden wanneer er niet goed naar alternatieven wordt gekeken. De zakelijke energietarieven verschillen aanzienlijk tussen verschillende aanbieders. Het is natuurlijk prettig om de goedkoopste aanbieder te vinden; en dat kan door de zakelijke energietarieven te vergelijken.

Dit begint allemaal bij het opstellen van een goede vergelijking, maar dit vereist tijd. U moet bijvoorbeeld uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn binnen uw regio, welke tarieven zij hanteren en wat het verschil is tussen de pakketten die zij aanbieden.

Het kan gelukkig allemaal een stuk gemakkelijker…

Hoe hoog zijn de zakelijke energietarieven?

U kunt natuurlijk contact opnemen met iedere energieleverancier, of op alle verschillende websites kijken, om zo uit te zoeken hoeveel u per jaar aan energie kwijt bent. Maar wanneer u gebruik maakt van onze energievergelijker, kunt u veel sneller achterhalen hoeveel u per maand aan energie kwijt zult zijn.

De zakelijke energietarieven van deze energieleveranciers zijn standaard in onze vergelijker opgenomen en worden daarbij ook altijd up-to-date gehouden. Zo bent u dus ook altijd op de hoogte van de laatste aanbiedingen.

Als u de zakelijke energietarieven vergelijkt, dan merkt u al snel dat de prijzen van sommige energieleveranciers aanzienlijk hoger uitvallen. Dit komt bijvoorbeeld door de innovatieve methodes die zij gebruiken om hun energie op te wekken. Dit beïnvloedt de tarieven aanzienlijk, en kan het ook moeilijk maken om de zakelijke energietarieven te vergelijken.

Het is daarom slim om de vergelijker te gebruiken en een goed prijsoverzicht te krijgen. U kunt vervolgens zoeken naar de methodes van energieopwekking waar dit energiebedrijf mee werkt. Zo kunt u de leveranciers niet alleen op basis van zakelijke energietarieven vergelijken, maar ook op basis van kwaliteit.

Waarom moet u de zakelijke energietarieven vergelijken?

Het is voordat u een energiecontract afsluit altijd handig om een vergelijking uit te voeren. Dit geldt voor vrijwel alle zakelijke aankopen. Zo ziet u bijvoorbeeld hoeveel u kunt besparen wanneer u bij uw huidige energieleverancier weggaat. Omdat er in de vergelijking altijd meerdere energieleveranciers worden meegenomen, is het een stuk eenvoudiger om altijd de goedkoopste aanbieder te vinden.

Dit wordt een stuk lastiger wanneer u de zakelijke energietarieven niet vergelijkt. Op dat moment heeft u geen enkel idee of uw huidige contract goedkoop is, of dat u juist al jaren te veel betaalt. Hetzelfde geldt voor het contract dat u hierna gaat afsluiten: als u geen beeld om te vergelijken dan zult u ook niet weten of u goedkoper of duurder uit bent.

In 3 stappen de zakelijke energietarieven vergelijken

Het is niet lastig om een vergelijking te doen. U kunt met de volgende 3 stappen in korte tijd achterhalen wat de goedkoopste energieleverancier voor uw situatie is. Zo bespaart u altijd op uw energierekening en zult u nooit meer te veel betalen.

1. Ga naar de energievergelijker op onze hoofdpagina

2. Vul alle gevraagde informatie over uw situatie in, zoals de grootte van uw bedrijf, uw postcode en uw gemiddelde verbruik

3. Bekijk de verschillende zakelijke energietarieven die worden getoond en vergelijk op basis van prijs en kwaliteit

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?