Zakelijke energie voor ZZP: 3 belangrijke factoren om te besparen

Zakelijke energie voor ZZP: 3 belangrijke factoren om te besparen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energie is een van de hoogste kostenposten voor bedrijven. Een groot aantal bedrijven ontvangt ieder jaar weer een hoge rekening, waardoor de marge in de omzet steeds kleiner wordt. Voor de ZZP’er is dit allemaal nog vervelender: de energiekosten zijn direct van invloed op de winst die uit het bedrijf wordt gehaald.

Het is voor ZZP’ers daarom vaak ook slim om over te stappen naar een andere energieleverancier of om voor een ander energiepakket te kiezen. Zo worden de maandelijkse kosten flink verlaagd en blijft er aan het eind van het jaar een groter deel van de omzet over om als winst uit te keren.

Er zijn diverse factoren van invloed op de hoogte van de zakelijke energiekosten. In dit artikel gaan wij in op 3 belangrijke factoren, zodat u hier als ZZP’er rekening mee kunt houden wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier of een ander energiepakket.

1. Verlaag eerst het verbruik

De kosten van zakelijke energie zijn niet alleen afhankelijk van de energieleverancier en het pakket, maar ook van het verbruik. Hoe lager het verbruik, hoe lager de uiteindelijke kosten van het energiepakket zullen uitvallen. Het loont dus om het verbruik te verlagen door apparaten uit te schakelen, meer energiezuinige apparaten aan te schaffen of vaker buitenshuis te werken.

Vooral het stroomverbruik ligt hoog. Omdat apparaten zoals computers, printers en telefoons de gehele dag door aanstaan, stijgt het verbruik iedere minuut en worden de kosten dus ook iedere minuut hoger. Wanneer computers en andere elektronische apparaten tijdelijk niet worden gebruikt, dan is het raadzaam om deze uit te schakelen.

Dit is niet alleen voordelig voor uw portemonnee, maar draagt ook bij aan een beter milieu. De aanschaf van energiezuinige apparaten draagt hier ook aan bij, waardoor u de mogelijkheid heeft om uw kantoor zo energiezuinig mogelijk in te richten.

2. Weet welk pakket u nodig heeft

Een groot aantal ZZP’ers tekent het eerste energiecontract dat zij onder ogen krijgen. Helaas leidt dit er al snel toe dat het pakket te uitgebreid is opgesteld en de kosten hierom te hoog zijn. Dit is helaas het ideale recept om een groot deel van de winst uit de onderneming in te leveren. Zoek daarom eerst uit welk pakket het beste aansluit bij uw situatie.

Energieleveranciers bieden talloze pakketten aan die op basis van het geschatte verbruik zijn opgesteld. Hoe beter het pakket bij uw energieverbruik aansluit, hoe kleiner de kans dat u te hoge kosten maakt. U kunt, nadat u het verbruik heeft verlaagd, kijken welke energiepakketten bij dit verbruik passen.

De inhoud van de energiepakketten verschilt aanzienlijk tussen de verschillende aanbieders. Zakelijke energie voor ZZP is opgebouwd uit stroom en gas, maar de kans bestaat dat u helemaal geen gas nodig heeft. Vergelijk de pakketten daarom goed met elkaar, zodat u altijd het juiste pakket kunt kiezen.

3. Vergelijk zakelijke energie voor ZZP online

Wij vinden het bij Energie-Zakelijk bijzonder belangrijk dat iedere ZZP’er het juiste energiepakket kiest. Op onze hoofdpagina vind je een handige tool waarmee je in zeer korte tijd kunt uitzoeken welk energiepakket het beste aansluit bij uw situatie en wat de maandelijkse kosten voor dit pakket zijn.

Door meerdere energieleveranciers met elkaar te vergelijken, zorgen wij voor een duidelijk overzicht van de mogelijkheden met betrekking tot kostenbesparing. Wij nemen daarbij ook andere belangrijke elementen mee, zoals het gebruik van groene stroom. Zo vindt u altijd het energiepakket dat aansluit bij uw wensen, waar u ook bent.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?