Zakelijke energie vergelijken? Let dan op bij de kortingsprijs

Bij het vergelijken van de zakelijke energieprijzen zullen de meeste mensen eerst op internet zoeken. Er worden een aantal websites bekeken, want dit is altijd een goede manier om voor besparingen te zorgen. En dan valt het op: een zakelijke energieleverancier die een zeer hoge korting hanteert voor bedrijven die naar hen overstappen.

Het ziet er allemaal goed uit en menig directeur kiest er dan ook voor om zakelijke energie voortaan via deze leverancier af te nemen. En dan ontstaat er na enkele maanden plotseling verwarring, want de energieprijzen van het contract schieten omhoog. Na een korte periode van onduidelijkheid blijkt dat de voordelige prijzen toch niet zo voordelig blijken te zijn, en dat dit vooraf eigenlijk heel eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Zakelijke energie en kortingsprijzen

De zakelijke energiecontracten zijn over het algemeen bijzonder voordelig als je let op de kortingstarieven die gedurende de eerste maanden worden gerekend. Echter valt dit voordeel al snel weg wanneer de nieuwste tarieven worden gehanteerd. Dit is het gevolg van de speciale prijzen die zakelijke energieleveranciers hierbij hanteren. Zij kiezen ervoor om de kortingstarieven maar enkele maanden aan te houden, waardoor zakelijke klanten op een gegeven moment aanzienlijk meer gaan betalen.

Hoeveel meer betalen zij? Dit kan soms 100 tot 200 procent schelen. Enkele zakelijke energieleveranciers kiezen ervoor om gedurende de kortingsmaanden 50 tot 70% korting te bieden. Als de prijs vervolgens zonder voordeel wordt berekend dan stijgen de kosten aanzienlijk. Het loont dus om goed te kijken wat leveranciers hier voor voorwaarden aanhouden.

Dure zakelijke energie voorkomen

Het is prettig als u voor uw onderneming kunt voorkomen dat u in zee gaat met een energieleverancier die ontzettend hoge prijzen hanteert. Het is tenslotte zonde om te kiezen voor een te dure partij, en spijtig als u dit specifiek op basis van prijs doet (en deze prijs uiteindelijk na een bepaalde periode vervalt).

Wij raden u daarom aan om de manier waarop u naar een zakelijke energieleverancier zoekt lichtelijk aan te passen. In plaats van te vallen voor de kortingsperiodes (welke als lokmiddel worden gebruikt) kunt u er beter voor kiezen om te vergelijken op basis van de normale prijzen. Het standaardtarief van een zakelijke energieleverancier is over het algemeen namelijk een stuk interessanter dan het kortingstarief. Het geeft tenslotte in één keer aan welke prijs u echt gaat betalen, en niet welke prijs u slechts voor een korte periode moet betalen.

Zo zorgt u voor lagere zakelijke energietarieven

Voorkom altijd dat u in zee gaat met een partij die te hoge prijzen rekent voor het gebruik van zakelijke energie. Dit kunt u het beste doen door te kijken naar de voordelen die iedere energieleverancier hanteert. Het is beter een energieleverancier te kiezen die altijd een goede prijs heeft, in plaats van een energieleverancier die alleen de komende vier maanden de ideale prijs voor u heeft.

Door gebruik te maken van onze handige zakelijke energievergelijker weet u in een handomdraai wat u kunt doen om te zorgen dat u zo min mogelijk voor uw energiecontract hoeft te betalen. Deze vergelijkingstool geeft u direct inzicht in de energietarieven van zakelijke energieleveranciers, zodat u met slechts enkele gegevens kunt uitzoeken welk energiecontract het voordeligst is voor uw onderneming.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909