Zakelijk energiepakket afsluiten? Lees hoe u eenvoudig bespaart

Zakelijk energiepakket afsluiten? Lees hoe u eenvoudig bespaart

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bent u op korte termijn van plan om een zakelijk energiepakket af te sluiten, of wilt u van uw huidige zakelijke energieleverancier overstappen naar een andere aanbieder? Dan is het interessant om uit te zoeken welke mogelijkheden u heeft om hier zo veel mogelijk op te besparen.

Besparen op zakelijke energie zit al jaren in ons bloed, en wij helpen bedrijven graag verder om te zorgen dat zij maximaal besparen. Zo hebben wij onder andere een handige zakelijke energievergelijker waarmee ieder bedrijf in een handomdraai het beste zakelijke energiepakket kan afsluiten.

En daar stoppen wij niet bij, wij helpen u ook verder met essentiële informatie die u verder helpt om maximaal te besparen. Daarom beschrijven wij in dit artikel een aantal mogelijkheden die bijdragen aan een maximale besparen op uw zakelijke energiepakket.

#1 Breng uw volledige verbruik in kaart

Een zakelijk energiepakket is grotendeels afhankelijk van het totale verbruik binnen uw organisatie. Het aantal kWh stroom en m3 gas dat uw organisatie jaarlijks verbruikt zal altijd de kern van uw zakelijke energiepakket zijn. Zakelijke energieleveranciers stellen specifieke energiepakketten voor klanten op, welke aansluiten bij de hoeveelheid stroom en gas die het bedrijf verbruikt.

Wanneer u een zakelijk energiepakket afsluit, zal uw zakelijke energieleverancier altijd naar uw huidige verbruik vragen. Het is strategisch om hierbij ook het toekomstige verbruik te noemen, dus de groei in het verbruik die uw bedrijf de komende jaren zal doormaken. Het is een ontzettend snelle manier om in de toekomst onnodig hoge kosten te vermijden. Zakelijke energieleveranciers hanteren hoge prijzen op het moment dat uw verbruik buiten uw zakelijke energiepakket valt. U moet daarom altijd kiezen voor een zakelijke energieleverancier die u in de toekomst de flexibiliteit zal bieden om eventueel over te stappen naar een ander energiepakket.

#2 Gebruik onze handige zakelijke energievergelijker

Het vergelijken van energieleveranciers is al jaren gebruikelijk op de consumentenmarkt. En nu is het ook op de zakelijke energiemarkt mogelijk om alle partijen die binnen uw regio actief zijn met elkaar te vergelijken: wij hebben een speciale zakelijke energievergelijker samengesteld waarmee u in een handomdraai achterhaalt welke zakelijke energieleverancier en welk zakelijke energiepakket het beste aansluit bij uw organisatie.

Binnen deze vergelijking nemen wij een aantal gegevens van uw bedrijf mee, waaronder uw locatie, uw totale verbruik per maand en de bedrijfsvorm. Deze gegevens bieden ons de benodigde informatie om u een vergelijking van de beschikbare zakelijke energieleveranciers te tonen. In het vergelijkingsoverzicht kunt u direct zien welke zakelijke energieleverancier goed bij uw situatie aansluit en op welke kosten u bij dit zakelijke energiecontract moet rekenen.

#3 Kies voorlopig voor grijze energie

Het is op dit moment helaas niet de meest duurzame keuze, maar grijze energie is nog steeds een ideale manier om aanzienlijk goedkoper uit te zijn wanneer u een zakelijk energiecontract afsluit. Dit heeft onder andere te maken met het verschil in prijs tussen groene en grijze energie. Groene energie brengt hoge kosten met zich mee, voornamelijk door de vele investeringen die groene energieleveranciers moeten doen om de energie op te wekken. En dit houdt voor bedrijven in dat zij iedere maand ook een hogere factuur ontvangen wanneer zij een duurzaam zakelijk energiepakket afsluiten.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?