Wat zijn uw opties als uw huidige zakelijke energiecontract afloopt?

Wat zijn uw opties als uw huidige zakelijke energiecontract afloopt?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Loopt uw zakelijke energiecontract binnenkort af? Dan is het nu al tijd om uit te zoeken naar welke zakelijke energieleverancier u dan het best kunt overstappen. De overstapperiode is kort binnen de zakelijke energiemarkt, maar hoe eerder u alles in kaart brengt op het gebied van overstappen, hoe gemakkelijker het eenmaal wordt zodra het huidige contract wordt beëindigd.

Bij de afloop van uw energiecontract heeft u meerdere opties. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met uw huidige zakelijke energieleverancier aan tafel te zitten en te bespreken welke voordelen zij u de komende jaren kunnen bieden. Of juist overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, zodat u weer van nieuwe voordelen gebruik kunt maken.

Bij Energie-Zakelijk helpen wij bedrijven graag bij het verbeteren van de essentiële onderdelen op het gebied van energie. Dit doen wij onder andere door u onze speciale zakelijke energievergelijker aan te bieden. Om u nog verder te helpen binnen de wereld van de zakelijke energiemarkt beschrijven wij in dit artikel wat uw opties zijn zodra uw huidige zakelijke energiecontract afloopt.

1. Begin met onderhandelen bij uw huidige zakelijke energieleverancier

Uw zakelijke energieleverancier heeft op het moment dat uw contract afloopt potentieel een interessante aanbieding voor u. Het grote voordeel voor uw zakelijke energieleverancier is dat zij hun huidige klant kunnen behouden, en daarmee geen kosten hoeven te maken om een nieuwe klant aan te trekken,.

Het loont daarom om samen met uw zakelijke energieleverancier aan tafel te zitten en te bespreken welke voordelen zij kunnen bieden. Is er een bepaalde korting die u de komende tijd kunt krijgen, en zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om op het gebied van service voorrang te krijgen op andere partijen? Door het maximale uit de onderhandeling te halen, wordt het bijzonder eenvoudig om uw energie voor de komende jaren veilig te stellen.

2. Ga op zoek naar een andere zakelijke energieleverancier

Het loont altijd om rond te kijken naar alternatieven voor uw huidige zakelijke energieleverancier. De zakelijke energiemarkt is vandaag de dag gevuld met een groot aantal partijen die allemaal op zoek zijn naar nieuwe klanten. Daarom bieden zij mooie aanbiedingen aan die erin resulteren dat klanten aanzienlijk meer voordelen verkrijgen.

Gebruik onze zakelijke vergelijkingstool om direct inzicht te krijgen in de opties die u heeft zodra u wilt overstappen. Binnen de tool wordt onder andere gekeken naar uw regio en verbruik, zodat wij u altijd de beste partij kunnen aanraden. Uit de vergelijking komen direct een aantal partijen die goed bij uw gegevens en verbruik aansluiten, zodat u eenvoudig de beste partij kunt kiezen.

3. Schrijf u in bij een collectief

Bedrijven kiezen er ook voor om zich bij een collectief in te schrijven zodra het huidige zakelijke energiecontract afloopt. Binnen een collectief onderhandelt een partij voor u over de tarieven voor de zakelijke energiepakketten. Dit biedt onder andere als voordeel dat u dit niet zelf hoeft te doen en daarom samen met een groot aantal anderen mooie kortingen verkrijgt.

Hierbij speelt echter wel het probleem dat u aanzienlijk minder vrijheid heeft binnen een collectief. Zodra u zich heeft ingeschreven, bent u ook echt gebonden aan de nieuwe zakelijke energieleverancier. Dit kan erin resulteren dat u bij een zakelijke energieleverancier terechtkomt waar u eigenlijk niet tevreden over bent, maar waar u helaas nog enkele jaren aan vast zit. Een eigen inschrijving bij een zakelijke energieleverancier is daarom altijd aan te raden.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?