Wat is het juiste moment om over te schakelen naar grootzakelijk?

Wat is het juiste moment om over te schakelen naar grootzakelijk?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De groei van uw organisatie brengt talloze voordelen met zich mee, waaronder een verhoogde omzet. Toch is bij nog niet ieder MKB-bedrijf bekend dat er bij de groei van het bedrijf ook talloze andere factoren bij kijken die te maken hebben met de kostenposten van de organisatie. Een van deze kostenposten is energie, een post waar een gemiddeld bedrijf op jaarbasis redelijke kosten voor maakt.

Als uw bedrijf op dit moment in een groeifase zit dan is het belangrijk om alvast na te denken over de toekomst. En dan vooral de toekomst van uw energiepakket. Want zodra uw onderneming bepaalde maatstaven bereikt, komen er talloze nieuwe onderdelen om de hoek binnen uw zakelijke energiepakket.

Weten welke zakelijke energieleverancier het beste is in uw situatie als grootzakelijke klant? Gebruik direct onze energievergelijker voor grootzakelijk.

Waarom overstappen naar grootzakelijk?

Laten we allereerst kijken naar de belangrijkste reden voor het overstappen naar grootzakelijk: de kosten. Over het algemeen betalen bedrijven met een grootzakelijk energiepakket aanzienlijk minder voor stroom en gas dan bedrijven die nog een ZZP- of MKB-energiepakket hebben. Dit heeft vooral te maken met de hoogte van het verbruik: hoe meer een bedrijf verbruikt, hoe goedkoper het voor de energieleverancier wordt om energie te leveren. En daar geeft een gemiddelde energieleverancier dan ook graag korting voor.

Grootzakelijke klanten bij energieleveranciers krijgen daarbij ook prioriteit op gebied van service. Zij mogen dan ook veel meer verwachten op het moment dat er sprake is van problemen. Als de stroom plotseling uitvalt, heeft een grootzakelijke klant een veel hogere prioriteit dan een klant met een ZZP- of MKB-energiepakket. Wanneer u veel waarde hecht aan persoonlijke service, is overstappen naar een grootzakelijk energiepakket dan ook onmisbaar.

Een nadeel van een grootzakelijk energiepakket is de contractduur. Deze is over het algemeen aanzienlijk langer dan bij ZZP- en MKB-energiepakketten. Zakelijke energieleveranciers tekenen graag voor langere tijd een contract, omdat dit inhoudt dat zij voor langere tijd op uw inkomsten kunnen rekenen. Dit houdt in dat de zakelijke energieleveranciers mooie kortingen kunnen bieden op het moment dat u een energiecontract bij hen afsluit. Een langere contractduur houdt helaas tegen dat u naar een andere energieleverancier overstapt, wat inhoudt dat u de komende jaren niet naar een goedkopere zakelijke energieleverancier kunt overstappen.

Grootzakelijke energie: hier moet u aan voldoen

Wanneer u de overstap wilt maken van uw huidige energiepakket, en voortaan gebruik wilt maken van een grootzakelijk energiepakket, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U betaalt voor zowel netbeheer als het energieverbruik. Beiden worden maandelijks gefactureerd. U moet bij een grootzakelijk energiepakket daarom voldoen aan de eis dat u deze 24 facturen ieder jaar kunt betalen.
  • Uw elektriciteitsaansluiting moet groter dan 3x 80 Ampère zijn. Mocht u op dit moment nog niet aan deze eis van het grootzakelijke energiepakket voldoen dan loont het om te investeren in een nieuwe aansluiting. In de meeste situaties kan een zakelijke energieleverancier u helpen om deze nieuwe aansluiting te laten aanleggen.
  • Uw gasaansluiting is groter dan 40 m³ per uur. Mocht u niet aan de elektriciteitsaansluiting voldoen dan mag u met een gasaansluiting van dit volume ook aanspraak maken op een grootzakelijk energiepakket. Indien u geen of weinig gas verbruikt, kunt u nog steeds aanspraak maken wanneer u wel voldoet aan de elektriciteitsaansluiting.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Even geduld alstublieft...

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?