Wat is de beste manier om zakelijk energie af te sluiten?

Wat is de beste manier om zakelijk energie af te sluiten?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke energie is voor veel bedrijven nog steeds een hoge kostenpost. Dit is zonde, want het kan een groot deel van de omzet opnemen. Daarom is het voor veel bedrijven interessant om naar andere opties te kijken, en zo flink op deze hoge kostenpost te besparen.

Investeren in energie is belangrijk; het is uiteindelijk waar uw bedrijf op draait. Het is altijd raadzaam om goed na te denken waar u de zakelijke energie gaat afnemen. In dit artikel helpen wij u bij het selecteren van een zakelijk energiepakket en geven wij u advies met betrekking tot de beste manier om zakelijk energie af te sluiten.

Wat is het meest geschikte zakelijke energiepakket?

Met meer dan 10 aanbieders is het moeilijk om direct te weten wat nu het beste zakelijke energiepakket voor uw bedrijf zal zijn. De ene energieaanbieder gooit aanbiedingen rond, waardoor het zeer goedkoop lijkt, terwijl de andere energieaanbieder er juist voor kiest om vaste prijzen te hanteren.

Om het meest geschikte energiepakket te kiezen is het allereerst van belang dat u weet hoeveel energie u per jaar verbruikt. Dit wordt binnen de energiemarkt uitgedrukt in kWh. Het kWh-verbruik van uw bedrijf ligt hoog als een groot deel van uw bedrijf op stroom draait, en ligt laag als u zeer weinig stroom gebruikt of weinig elektronica in uw bedrijf heeft staan.

Op basis van het aantal kWh kan eenvoudig worden gekeken wat een geschikt zakelijk energiepakket zal zijn. De zakelijke energieaanbieders maken onderscheid in het verbruik en bieden verschillende pakketten aan. Uw verbruik valt bij iedere energieaanbieder in een bepaald pakket, en dit pakket zal dan ook het meest geschikt zijn voor uw bedrijf.

Zakelijke groene stroom

Daarbij kunt u in het pakket ook kiezen voor groene stroom. Het aantal bedrijven dat groene stroom afneemt is de laatste jaren flink gestegen. Dit heeft vooral te maken met de duurzaamheid binnen bedrijven; steeds meer bedrijven willen een steentje bijdragen om het milieu te redden.

Online zakelijke energie afsluiten

Nu u weet hoe de energiepakketten bij energieaanbieders zijn opgebouwd is het interessant om te kijken hoe u deze het beste kunt afsluiten. Een groot aantal bedrijven laat nog steeds een adviseur van de energiemaatschappij langskomen. Echter blijkt dat de kosten voor energie op deze manier stijgen. Zo worden onder andere de kosten voor het adviesgesprek doorberekend en wordt er in plaats van een adviseur vaak een verkoper gestuurd. De kans is groot dat u uiteindelijk een pakket neemt met allerlei extra’s die u op voorhand niet dacht nodig te hebben.

Het is hierom een stuk interessant om zakelijke energie online af te sluiten. Dit kost u niet alleen minder tijd, maar zal ook geld schelen als het aankomt op eventuele extra’s die u eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

In onze handige vergelijkerstool is eenvoudig te achterhalen welke energieaanbieder het meest aansluit bij uw eigen verbruik. Door middel van een handige berekening kunnen wij u exact tonen wat de beste optie is en op welke manier u hiermee gaat besparen. Wij hebben in de tool uiteraard ook aanbiedingen en pakketten voor groene stroom meegenomen, zodat u een goed doordachte keuze kunt maken.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?