Wanneer is zakelijke energie nu echt te duur?

Wanneer is zakelijke energie nu echt te duur?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Veel bedrijven zijn vandaag de dag op zoek naar een besparing op energie. Stroom en gas worden steeds prijziger, waardoor de maandelijkse zakelijke energierekening ook steeds verder oploopt. En dat is zonde, want de extra kosten die u op energie maakt worden uiteindelijk van de winst van uw onderneming afgehaald.

Het is voor veel bedrijven dan ook goed dat er gekeken wordt waar op dit moment nog kosten bespaard kunnen worden. Veel bedrijven denken dat zakelijke energie nu eenmaal duur moet zijn, en dat er geen enkele manier is om de kosten hiervan te drukken. Gelukkig ligt het allemaal anders…

De prijs van zakelijke energie

Want wanneer we kijken naar de verschillende zakelijke energieleveranciers die in Nederland actief zijn, wordt al snel duidelijk dat er grote verschillen zitten tussen de prijzen die de energieleveranciers lanceren. De ene energieleverancier rekent soms honderden euro’s op maandbasis meer dan de ander, waardoor het lijkt alsof er ontzettend veel willekeurig achter deze prijzen zit.

Toch zijn deze prijzen op een aantal factoren gebaseerd, waaronder de inkoopprijs, de service, kwaliteit van het netwerk en ook de regio waarin u actief bent. Deze factoren hebben dan ook invloed op de totale prijs van zakelijke energie en kunnen op deze manier dan ook een hoge bijdrage leveren aan de totale kosten van het energiecontract.

Waar een zakelijke energieleverancier met hoge kwaliteit, goede service en lage inkoopprijzen een redelijke prijs voor zakelijke energie kan bieden, kan de andere energieleverancier met lage kwaliteit, slechte service en hoge inkoopprijzen dezelfde prijs bieden. Wat betreft prijs zijn beide leveranciers hetzelfde, wat betreft kwaliteit en service liggen er echter grote verschillen.

Het is voor de zakelijke energieleveranciers dan ook noodzaak om een juiste prijs te vinden, waarin zij de kwaliteit en service hoog kunnen houden, maar ook een propositie kunnen doen die financieel goed bij de potentiële klanten aansluit. Dat is dan ook de reden dat u bij de verschillende energieleveranciers ook verschillende prijzen te zien krijgt.

Wat moet u doen als u het te duur vindt?

Als u op dit moment niet tevreden bent over de prijs die u voor uw zakelijke energie betaalt, is het handig om te kijken wat u kunt doen om de kosten hiervan omlaag te brengen. U start hiermee door allereerst te kijken naar de prijzen van de verschillende zakelijke energieleveranciers. Dit is een duidelijk startpunt om te kijken of de prijs die u nu betaalt wel een redelijke prijs is.

Vervolgens kunt u, samen met de prijs voor zakelijke energie, kijken hoe het gesteld staat met de service en kwaliteit van de zakelijke energieleverancier. Als u weinig waarde hecht aan service, kunt u voor een goedkopere zakelijke energieleverancier kiezen dan wanneer u service een eerste prioriteit vindt bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract.

Hoe komt u aan deze informatie?

Wij helpen u graag bij de zoektocht naar een goedkoper energiecontract. Daarom hebben wij een handige zakelijk energievergelijker samengesteld. Hiermee kunt u in een handomdraai achterhalen of u op dit moment een goede prijs voor uw zakelijke energiecontract betaalt en of het wellicht ergens anders goedkoper kan.

U kunt via de volgende link direct naar onze zakelijke energievergelijker: Vergelijk direct uw energiekosten

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?