Wanneer is het tijd om in zakelijke groene energie te investeren?

Wanneer is het tijd om in zakelijke groene energie te investeren?

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zakelijke groene energie is voor de meeste bedrijven nog steeds een onbekend gebied. Toch zien we steeds meer bedrijven die zichzelf als duurzaam vermarkten juist doordat zij zakelijke groene energie gebruiken — en dit werkt ook nog. Het verduurzamen van uw organisatie heeft talloze voordelen, waaronder een betere reputatie in de markt en hiermee een positiever gevoel bij uw doelgroep.

Maar wanneer is het tijd om in zakelijke groene energie te investeren? Is uw bedrijf bijvoorbeeld al klaar om de benodigde tijd en kosten te maken om volledig op groene energie over te stappen? En aan welke kosten en maatregelen moet u denken op het moment dat u snel naar een nieuwe, zakelijke en groene energieleverancier wilt overstappen? Deze en andere vragen beantwoorden wij graag voor u in dit artikel, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden voor uw organisatie om verder te verduurzamen.

1. Wat is het juiste moment om over te gaan wat betreft kosten?

Kosten zijn over het algemeen leidend bij het aannemen van een nieuwe energieleverancier. Het is dan ook niet vreemd dat een groot aantal bedrijven nog niet is overgestapt omdat zij denken dat groene energie nog steeds veel duurder is dan de traditionele (grijze) vorm van energie.

Toch is groene energie voor steeds meer bedrijven een betaalbare manier geworden om energie geleverd te krijgen. Energieleveranciers investeren steeds meer geld in het verbeteren van de opwekking van groene energie, waardoor er lagere kosten gemaakt kunnen worden om een specifieke hoeveelheid energie op te wekken. In sommige landen is meer dan 80% van de bedrijven al overgestapt op een groen energiepakket, en in enkele landen heeft een groot deel van het totaal aantal bedrijven actief geïnvesteerd in eigen groene energieopwekking, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen of windmolens.

Het juiste moment is dus in principe nu. U zult de komende jaren inderdaad wat meer betalen voor het opwekken van de groene energie. Toch helpt uw overstap en uw geld bij het financieren van nieuwe projecten om het opwekken van groene energie nog goedkoper te maken. De komende jaren zult u dus ongetwijfeld iets meer betalen, maar de jaren erna zal dit verschil worden opgeheven en kunt u voor een zeer lage prijs uw groene energie afnemen.

2. Wat is het juiste moment wat betreft middelen?

Er is binnen uw bedrijf gelukkig geen verandering nodig als het aankomt op de overstap naar groene energie. U kunt nog steeds dezelfde apparaten gebruiken, bent verzekerd van dezelfde kwaliteit en heeft ook niet vaker met storingen te maken dan voorheen. Doordat u voor groene energie dan ook geen nieuwe middelen hoeft aan te schaffen, wordt het een zeer effectieve manier om kosten te besparen. En dat leidt weer tot nieuwe besparingen binnen uw organisatie, en dus ook weer een lagere uitgave aan groene energie.

3. Wat zijn de kosten voor overstappen?

Overstappen kost niets: weinig energieleveranciers rekenen vandaag de dag nog administratie- of overstapkosten. En dat scheelt aanzienlijk in uw portemonnee, want nu kunt u kosteloos naar een betere en goedkopere zakelijke energieleverancier die wel groene energie levert. Een verduurzaming voor uw bedrijf en een verbetering van de inhoud van uw portemonnee.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?