Waarom prepaid zakelijke energie veel meer zal kosten voor uw bedrijf

Waarom prepaid zakelijke energie veel meer zal kosten voor uw bedrijf

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Prepaid zakelijke energie is een trend die vanuit de consumentenmarkt inmiddels ook de zakelijke markt heeft bereikt. Het doel van prepaid energie is om een duidelijker inzicht in het verbruik en de kosten van energie te krijgen. Het helpt mensen minder energie te verbruiken door een sterk inzicht in het verbruik te geven, en dat is voor consumenten zeer gunstig.

Zo wordt er bij prepaid zakelijke energie goed gekeken wat het dagelijkse verbruik is en handelen de zakelijke energieleveranciers op basis van dit verbruik. Is het maandelijkse verbruik bijvoorbeeld bijna overschreden? Dan ontvangt met een e-mail en SMS met daarin meer informatie over hoe men het prepaidtegoed kan opladen.

Ondanks het succes op de consumentenmarkt, zal het voor bedrijven veel minder interessant zijn om ook op prepaid zakelijke energiecontracten over te stappen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het zakelijke verbruik hoger ligt dan dat van consumenten. Daarbij loopt een bedrijf ook een veel groter risico op het moment dat het dagelijkse of maandelijkse verbruik is overschreden.

Zo werkt prepaid zakelijke energie

Uw maandelijkse energieverbruik wordt normaal gesproken vooraf afgeschreven, waarbij u achteraf het verschil terug krijgt of geld moet bijbetalen. Bij prepaid zakelijke energie wordt dit voorkomen door te kijken naar het daadwerkelijke verbruik. Vervolgens wordt er een aparte prepaidrekening bijgehouden waarin het totale prepaidtegoed van een klant is aangegeven.

Vervolgens rekent iedere klant gewoon via het aantal kWh af. Hoe meer kilowatturen een klant verbruikt, hoe sneller het prepaidtegoed uiteindelijk wordt afgeschreven. Op het moment dat een klant geen prepaidtegoed meer heeft, wordt de energievoorziening stopgezet.

Nu is het voor consumenten niet een groot probleem om regelmatig het prepaidtegoed aan te vullen. Het is vaak een of twee keer per maand nodig. Zakelijke partijen kunnen daarentegen tegen grote problemen aanlopen op het moment dat zij op deze manier afrekenen. Zij zullen namelijk vaker het prepaidtegoed moeten opladen, waardoor zij ook een hogere kans op uitval lopen. En dit is iets wat ieder bedrijf op ieder moment zal moeten willen voorkomen.

De nadelen van prepaid zakelijke energie

Prepaid zakelijke energie heeft meerdere nadelen voor zakelijke partijen. Dit leidt onder andere tot een potentiele uitval van de energie. Zowel stroom als gas is essentieel voor de groei van uw bedrijf. Het is hierom te risicovol om op deze manier energie af te rekenen.

Zo stuurt het zakelijke energiebedrijf op het moment dat 80% van het prepaidtegoed op is een e-mail met de mededeling dat er meer prepaidtegoed nodig is op het account. En bij enkele zakelijke energieleveranciers zijn er bepaalde limieten per oplaadmoment. Vooral voor grote bedrijven kan dit problemen opleveren, want het tegoed gaat sneller op dan het gestort kan worden.

Voorkom nadelen voor uw bedrijf

Overstappen naar een zakelijke energieleverancier die op basis van prepaidtegoed werkt is nooit aan te raden. Het levert een te groot risico op voor uw bedrijf, en dat moet u te allen tijde voorkomen.

In plaats daarvan kunt u beter overstappen naar een zakelijke energieleverancier die lagere tarieven rekent dan uw huidige energieleverancier. Gebruik hiervoor onze vergelijkingstool voor zakelijke energie, zodat u in één oogopslag kunt zien hoe groot het bedrag is dat u op jaarbasis kunt besparen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?