Verlaag uw zakelijke energiekosten met deze 5 tips

Verlaag uw zakelijke energiekosten met deze 5 tips

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Uw zakelijke energiekosten kunnen jaar na jaar hoger uitvallen, en dat is vervelend voor het budget dat u hier specifiek voor heeft opgesteld. Een te hoge rekening is nooit prettig, vooral omdat het bij zakelijke energie absoluut niet nodig is dat u te maken heeft met een te hoge rekening. Er zijn vandaag de dag dusdanig veel oplossingen om te besparen, dat het allang niet meer nodig is om de volledige prijs voor uw zakelijke energie te betalen.

Wij helpen u graag bij het besparen op zakelijke energie, en geven u in dit artikel daarom graag 5 tips die u zullen helpen om de kosten van uw zakelijke energiepakket zo veel mogelijk te drukken. Dit leidt op zowel korte als lange termijn tot een flinke kostenbesparing, waardoor de groei van uw bedrijf nog sneller kan worden ingezet.

#1 Zorg dat u op de hoogte bent van het verbruik uw bedrijf

De totale kosten voor uw zakelijke energiepakket is vooral afhankelijk van uw verbruik; dit is altijd de graadmeter die de zakelijke energieleverancier aanhoudt bij het opstellen van uw zakelijke energiepakket. Het is hierom van groot belang dat u op de hoogte bent van het totale verbruik binnen uw organisatie, omdat dit er altijd toe zal leiden dat u het juiste zakelijke energiepakket zult afsluiten.

#2 Maak altijd een vergelijking van huidige aanbieders

Zakelijke energieleveranciers hanteren verschillende prijzen als het aankomt op de zakelijke energiepakketten. Het is mogelijk om op jaarbasis duizenden euro’s te besparen, en dit kan vaak al op zeer eenvoudige wijze. Door de verschillende zakelijke energieleveranciers met elkaar te vergelijken, zorgt u voor een beter inzicht in de prijzen binnen de markt, en kunt u altijd voor de beste zakelijke energieleverancier kiezen. Ga direct naar onze handige zakelijke energievergelijker.

#3 Kijk naar mogelijkheden om energie te besparen

De zakelijke energiekosten zijn vanzelfsprekend afhankelijk van het totale verbruik binnen uw organisatie. Wij raden u daarom altijd aan om te kijken welke mogelijkheden er zijn om het verbruik van uw onderneming te verlagen. Dit kan onder andere door duurzame en besparende elementen binnen uw bedrijf toe te voegen, zoals LED-verlichting of het gebruik van zonnepanelen. Met de technologie binnen de zakelijke energiemarkt wordt het steeds eenvoudiger om minder stroom en gas te gebruiken, waardoor uw verbruik lager ligt en de kosten voor uw zakelijke energiecontract aanzienlijk lager zullen uitvallen.

#4 Let altijd op de zakelijke voorwaarden

De voorwaarden die u tekent bij een zakelijk energiepakket hebben een grote invloed op de kosten die u bij deze zakelijke energieleverancier zult maken. Het is voor de meeste bedrijven mogelijk om te besparen, als de voorwaarden maar altijd goed gelezen worden. Dit betekent onder andere dat u moet letten op eventuele extra kosten wanneer uw verbruik hoger ligt dan verwacht, de administratiekosten die een zakelijke energieleverancier hanteert en eventuele servicekosten die hier als extra bij komen kijken.

#5 Overweeg over te stappen op groene energie

Groene energie lijkt nog steeds een duur alternatief voor de grijze energie die wij traditioneel gewend zijn. Toch is de overstap naar groene energie in sommige situaties een ideale manier om kosten te besparen. Investeringen in zonnepanelen of windmolenparken worden flink gesubsidieerd, waardoor de kosten die u hierbij maakt aanzienlijk lager kunnen uitvallen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?