Verhoog de zakelijke energiebesparing met deze vier technologieën

Verhoog de zakelijke energiebesparing met deze vier technologieën

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De zakelijke energiemarkt heeft de laatste jaren een groot aantal transformaties beleefd. Er zijn diverse nieuwe technologieën die helpen om te besparen op zakelijke energie. Zo kunnen bedrijven gemakkelijker de grote kostenpost verkleinen en zorgen dat de winst uit de omzet hoger uitvalt.

In dit artikel bespreken wij vier technologieën die vandaag de dag helpen om kosten te besparen op zakelijke energie. Zo kunt u zelf kijken op welke manier deze technologieën bijdragen aan een hogere energiebesparing voor uw bedrijf.

1. Groene stroom wordt steeds goedkoper

Groene stroom is al een aantal jaren een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de zakelijke energiemarkt. Sinds de opkomst van groene stroom zijn vooral consumenten hier mee bezig, en de laatste jaren is het ook op de zakelijke energiemarkt steeds verder doorontwikkeld. Dit is vooral te danken aan de lagere energieprijzen die binnen de pakketten met groene stroom worden gehanteerd.

Doordat de kosten voor groene stroom steeds verder dalen, is het voor steeds meer bedrijven interessant hier in te investeren. Deze kostendaling is vooral te danken aan het feit dat technologieën rondom windmolens, zonnepanelen en andere energieopwekkers steeds zich steeds verder ontwikkelen.

Daarbij zijn bedrijven die zich op de energiemarkt richten steeds harder bezig om de energieopwekkers nog verder te optimaliseren. Zo wekken deze technologieën meer stroom op en kunnen bedrijven steeds meer besparen.

2. Slimme energiemeters helpen besparen

Inmiddels is een groot deel van de Nederlandse huishoudens voorzien van een slimme energiemeter, en ook binnen bedrijven wordt de slimme energiemeter steeds vaker toegepast. Deze energiemeter helpt om te besparen op energie doordat het kijkt naar het verbruik en de tijden dat mensen aanwezig zijn.

Systemen zoals Nest en Toon helpen om een betere inzage te krijgen in het zakelijke energieverbruik en zorgen er op deze manier voor dat er veel energie wordt bespaard. De slimme energiemeter houdt in de gaten wanneer mensen aankomen en vertrekken, waardoor energiekosten met betrekking tot verlichting al flink zullen dalen. Daarbij kunnen andere apparaten worden gekoppeld aan de slimme energiemeters en kunnen deze apparaten helpen om nog meer energie te besparen.

3. Energieprijzen vergelijken wordt gemakkelijker

Het internet heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat het steeds gemakkelijker wordt om flink te besparen. En daar komen allemaal mooie oplossingen uit voor. Neem bijvoorbeeld onze handige energievergelijkingstool waarmee u in een handomdraai ziet welk energiepakket en welke energieaanbieder het meest bij uw bedrijf en bij uw verbruik aansluiten.

Het vergelijken van energieprijzen wordt op deze manier steeds gemakkelijker. Technologieën als deze besparen niet alleen tijd, maar besparen ook veel kosten.

4. LED-verlichting helpt nog meer te besparen

En dan komt een van de grootste technologische ontwikkelingen van de laatste jaren: LED-verlichting. Deze verlichting helpt om steeds meer te besparen doordat de kosten voor verlichting flink dalen. Zo is het gemakkelijk om de energierekening iedere maand te verlagen en kunnen bedrijven een groter deel van de omzet naar winst omzetten.

LED-verlichting is inmiddels in allerlei varianten verkrijgbaar en is allang niet meer beperkt tot de simpele peertjes die als vervanger voor de gloeilamp zijn gekomen. Denk hierbij aan LED-TL-lampen, welke de laatste jaren een flinke sprong in kwaliteit hebben gemaakt.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?