Vergelijken van zakelijke energiepakketten: dit moet u niet doen

Vergelijken van zakelijke energiepakketten: dit moet u niet doen

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bij het afsluiten van een zakelijk energiepakket zult u altijd goed moeten opletten met welke kosten en voorwaarden u te maken heeft. Dit betekent dat u op voorhand al moet uitzoeken waar u in de toekomst mee te maken zult krijgen. Het vergelijken van zakelijke energiepakketten is een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat u de komende jaren zo veel mogelijk kunt besparen.

Bij Energie-zakelijk weten wij hoe belangrijk het is om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, terwijl u tegelijkertijd ook de beste service en voorwaarden verkrijgt. Daarom hebben wij een speciale zakelijke energievergelijker samengesteld, waarmee u in een handomdraai kunt uitzoeken welke zakelijke energieleverancier en welk zakelijke energiepakket het beste bij uw situatie aansluit.

Daarbij verstrekken wij informatie over het vinden van het juiste zakelijke energiepakket. Als u op dit moment een nieuw zakelijk energiepakket wilt afsluiten is het noodzakelijk om op een aantal factoren te letten. Hieronder vertellen wij u meer over wat u niet moet doen op het moment dat u zakelijke energiepakketten gaat vergelijken.

Let niet uitsluitend op de prijs

De prijs is een goede indicatie om te zien hoeveel u de komende jaren gaat besparen in vergelijking met uw huidige zakelijke energiepakket. Toch is het niet de meest effectieve manier om de verschillende zakelijke energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Er komen binnen een zakelijk energiepakket ook nog andere factoren kijken, waaronder de contractduur en de service die u van uw nieuwe energieleverancier kunt verwachten.

Mocht u bijvoorbeeld een keer te maken krijgen met een storing, dan is het prettig als uw zakelijke energieleverancier deze problemen zo snel mogelijk oplost. Dit houdt onder andere in dat de service van de zakelijke energieleverancier ontzettend hoog moet zijn. Daarbij is er vaak sprake van gemiste omzet als u een storing heeft. Deze factoren worden door sommige zakelijke energieleveranciers opgelost door u een vergoeding te verstrekken, maar dit is niet bij iedere energieleverancier het geval. Zorg er daarom voor dat u ook op service vergelijkt.

Onderschat nooit de waarde van de voorwaarden

Ieder contract komt met voorwaarden, en dit geldt vanzelfsprekend ook voor een zakelijk energiecontract. Het kost veel tijd om de voorwaarden van iedere zakelijke energieleverancier te lezen, maar uiteindelijk leidt dit wel tot de juiste keuze bij uw nieuwe energiepakket. Wij raden u daarom aan om altijd de voorwaarden van de verschillende energieleveranciers te vergelijken, zodat u altijd instemt met voorwaarden die ook echt op juiste wijze bij de situatie van uw onderneming passen.

Kijk niet alleen naar het huidige verbruik

Uw organisatie maakt op dit moment hoogstwaarschijnlijk een groei door, en hierdoor zal ook het verbruik van uw organisatie veranderen. Dit betekent dat u de komende jaren wellicht moet overstappen naar een ander zakelijk energiepakket. Om te voorkomen dat u te maken krijgt met hoge overstapkosten, is het essentieel om vooraf al rekening te houden met een stijging in het verbruik. Zo weet u de komende jaren zeker dat u niet wordt gestraft voor het verbruik dat buiten het afgesloten zakelijke energiecontract valt.

Voer de vergelijking niet handmatig uit

Het handmatig vergelijken van zakelijke energiepakketten is niet erg effectief, het kost bovendien ontzettend veel tijd. Om te voorkomen dat u dagenlang op zoek bent naar de juiste energieleverancier, en een bijpassend energiepakket, kunt u gebruik maken van onze handige zakelijke energievergelijker. Binnen enkele minuten ziet u welke zakelijke energieleverancier bij u past, zodat u altijd de juiste keuze kunt maken.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?