Top 4 uitgaven binnen energie voor kleine bedrijven

Top 4 uitgaven binnen energie voor kleine bedrijven

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Kleine bedrijven doen er goed aan om regelmatig de verschillende kostenposten te bekijken. Vooral op het moment dat de groei van het bedrijf stagneert, loont het direct om te kijken of er op bepaalde posten besparingen mogelijk zijn. Bij de meeste kleine bedrijven begint dit al bij energie; dit is ook voor veel kleine bedrijven nog steeds een grote kostenpost.

Energie is echter noodzakelijk om de groei van de organisatie door te zetten. Het is niet mogelijk om bedrijfsprocessen stil te zetten, tenslotte leidt dit alleen maar tot minder omzet. Besparen is over het algemeen handiger dan bepaalde onderdelen van het bedrijf stilleggen.

Bij Energie-Zakelijk begrijpen wij hoe belangrijk zakelijke energie is voor uw organisatie. Daarom helpen wij u graag bij het vinden van de beste energieleverancier. En dat doen wij ook door middel van het verstrekken van informatie over de zakelijke energiemarkt. In dit artikel helpen wij kleine bedrijven om de uitgaven binnen energie in kaart te brengen en hier op de beste manier op in te spelen.

Uitgave 1: Verwarmen en verkoelen

De kern binnen de uitgaven op het gebied van energie draait om het verwarmen en verkoelen van de omgeving. Gedurende de wintermaanden is het prettig als het kantoor of de winkel een aangename temperatuur heeft. Maar liefst een op de drie kleine bedrijven geeft aan dat de meeste kosten naar de verwarming en airconditioning gaan.

Het is interessant om te kijken op welke manier de temperatuur binnen het kantoor of de winkel kan worden aangehouden. Het is aangenaam om de gehele dag in een prettige temperatuur te werken, maar het brengt ieder jaar hoge kosten met zich mee. Betere isolatie kan bijvoorbeeld helpen om de temperatuur te behouden, zodat u hier minder last van zult hebben.

Uitgave 2: Draaiende machines

Uw bedrijfsprocessen draaien dankzij de machines die hiervoor nodig zijn. Het komt echter regelmatig voor dat deze machines voor een zeer hoge energierekening zorgen. Dit is zonde, want dit kan een groot deel van de energierekening op zich nemen. Het is allereerst zorg dat u de machines buiten werktijden uitzet. Laat deze nooit onnodig draaien.

Het kan voor kleinere bedrijven daarbij lonen om de energiekosten voor deze machines door te berekenen aan de klant. Over het algemeen worden deze kosten dan binnen de productprijs meegenomen.

Uitgave 3: Verlichting van het pand

De verlichting is voor veel kleine bedrijven nog steeds een struikelblok. Dit heeft vooral te maken met verlichting die wel wordt gebruikt maar waarbij niemand aanwezig is. Het loont om iedere keer als u het pand verlaat – en er niemand meer aanwezig is – om de verlichting helemaal uit te zetten. Het onnodig verlichten van het pand brengt veel kosten met zich mee, die beter aan de groei van uw bedrijf kunnen worden besteed.

Uitgave 4: Het opladen van auto’s

De laatste jaren zijn elektrische auto’s steeds meer te vinden binnen kleine bedrijven. De energiekosten kunnen echter hoog oplopen op het moment dat de stroom van het bedrijf wordt ingezet om de auto’s op te laden. Dit lijkt een strategische beslissing wanneer het een zakelijke auto betreft, maar het kan tot hoge rekeningen leiden. In dit geval is het handig om te kijken of er mogelijkheden zijn om minder voor uw energierekening te betalen, bijvoorbeeld door over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?