Stap nu over en betaal tot 10% minder voor zakelijke energie

Stap nu over en betaal tot 10% minder voor zakelijke energie

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Wat is de laatste keer dat u bent overgestapt naar een andere energieleverancier? Indien dit inmiddels al meer dan 3 jaar geleden is dan is de kans groot dat u aanzienlijk kunt besparen op uw zakelijke energiecontracten. En dat betekent dat u op jaarbasis al snel enkele duizenden tot tienduizenden euro’s kunt besparen.

Overstappen wordt vaak als een grote activiteit gezien. Het is tenslotte een van de activiteiten die men liever niet op zich neemt. En toch is het ontzettend belangrijk om regelmatig te kijken of er mogelijkheden zijn om minder van de financiële middelen binnen uw organisatie uit te geven. En daar is overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier een belangrijk onderdeel van.

Als u van plan bent om op korte termijn over te stappen naar een andere energieleverancier dan is het goed om te weten vanaf wanneer en hoeveel u uiteindelijk kunt besparen. Wij hebben in dit artikel daarom uitgeschreven hoe u al snel minimaal 10% bespaart op het zakelijke energiecontract.

Kies een ander energiepakket

De meeste energieleveranciers bieden meerdere zakelijke energiepakketten aan. Bedrijven kunnen hier tussen wisselen, zodat er een zakelijk energiepakket uitkomt dat maximaal aansluit bij de wensen en eisen van het bedrijf. En daar kunnen de zakelijke energieleveranciers goed bij helpen.

U kunt er namelijk voor kiezen om een ander energiepakket af te nemen op het moment dat u liever minder voor uw energie wilt gaan betalen. Dit houdt in dat uw huidige energiepakket vervalt en dat u een voordeliger energiepakket afsluit.

De besparingen waar u in dat geval gebruik van maakt zijn over het algemeen lager dan de alternatieven. Toch kan het op maandbasis enkele tientallen euro’s schelen wanneer u overstapt naar een ander energiepakket bij hetzelfde energiebedrijf.

Kies een andere energieleverancier (aanrader!)

Het is nog beter om helemaal voor een andere energieleverancier te kiezen. De meeste energieleveranciers hanteren een specifiek tarief voor alle klanten. Dit houdt onder andere in dat deze energieleveranciers met elkaar concurreren op een van de grootste markten van Nederland. Voor de meeste bedrijven loont het dan ook om te kijken welke mogelijkheden er zijn om over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier.

Zoals ook bij andere markten het geval is, resulteert een lagere prijs altijd in een daling van andere aspecten. Zo kan een energiepakket met een lage prijs bijvoorbeeld resulteren in een lagere service, langere wachttijden, minder duurzaamheid en talloze andere veranderingen. Overweeg daarom altijd welke aspecten van het energiepakket het belangrijkst zijn voor uw organisatie, zodat u nog steeds het maximale uit uw energiepakket kunt halen en hier ook niet te veel voor zult betalen.

Gebruik onze vergelijkingstool

Energiepakketten en energieleveranciers vergelijken is altijd lastig. Het is nooit fijn om allerlei offertes met elkaar te vergelijken om zo uit te komen bij een stapel papierwerk waar u wellicht niets meer mee zult doen. En daar hebben wij de perfecte oplossing voor gevonden.

Bekijk hier onze vergelijkingstool en zoek uit hoeveel u kunt besparen >>

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?