Nog steeds hetzelfde zakelijke energiecontract? Zo vindt u een beter contract

Nog steeds hetzelfde zakelijke energiecontract? Zo vindt u een beter contract

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Zit u al jaren bij dezelfde zakelijke energieleverancier? Dan is de kans groot dat u flink op uw zakelijke energierekening kunt besparen. De laatste jaren zijn er steeds meer leveranciers op de zakelijke energiemarkt actief, en dit heeft onder andere tot gevolg dat de prijzen voor het zakelijke energiecontract flink dalen.

Veel bedrijven gaan echter akkoord met het zakelijke energiecontract dat zij enkele jaren geleden hebben getekend. En dit is niet nodig, want overstappen is vandaag de dag gemakkelijker dan ooit.

Bij Energie-zakelijk weten wij alles omtrent energie, en dan vooral hoe u hier zo veel mogelijk op kunt besparen. Wij zullen u in dit artikel daarom meerdere manieren voorleggen die u kunt inzetten om te zorgen dat u de komende jaren aanzienlijk minder voor uw energiecontract zult betalen.

Bekijk eerst uw huidige energiecontract

Binnen uw huidige energiecontract zijn allerlei elementen opgenomen, waaronder de standaardprijs die u betaalt voor het netbeheer en de tarieven voor stroom en gas. Deze tarieven variëren bij iedere zakelijke energieleverancier, dus het loont om te kijken wat u op dit moment betaalt. Daarbij verschillende de kosten voor het netbeheer ook weer bij iedere leverancier, waardoor de prijzen binnen de zakelijke energiemarkt per partij aanzienlijk verschillen.

Ga op zoek naar andere zakelijke energieleveranciers

Als u veel geld wilt besparen dan loont het om te kijken wat andere zakelijke energieleveranciers u kunnen bieden. Het is niet eenvoudig om snel alle zakelijke energieleveranciers in kaart te brengen, daar zijn wij ons bewust van. Daarom hebben wij speciaal voor u een zakelijke energievergelijker samengesteld. Bedrijven die actief willen zoeken naar een betere leverancier kunnen hiermee in een handomdraai uitzoeken wat het beste alternatief is voor de zakelijke leverancier waar zij nu bij zijn aangesloten.

Bekijk een MKB-collectief

Een MKB-collectief is een gezamenlijke inkoop van een bepaalde dienst. Zo zijn er ook MKB-collectieven voor zakelijke energie beschikbaar. Hierbij koopt u samen met honderden andere bedrijven energie in bij een grote leverancier. Doordat u direct met een grote groep inkoopt, wordt het bijzonder eenvoudig om kortingen te verkrijgen. Bedrijven kunnen hiermee tot wel 10% op de energierekening besparen.

Let bij het MKB-collectief wel altijd goed op dat u hierbij gebonden bent aan specifieke voorwaarden. Om tot deze korting te komen, zal het hoofd van het collectief over het algemeen onderhandelen dat klanten voor meerdere jaren bij dezelfde leverancier afnemen. Dit kan ertoe leiden dat u een zakelijk energiecontract krijgt waarbij u de komende vijf jaar bij dezelfde zakelijke leverancier moet blijven. U kunt hierbij niet zomaar – en zonder hoge kosten – overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier, waardoor de kosten na verloop van tijd aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan u bij een andere zakelijke leverancier zou betalen.

Wij raden u hierom altijd aan om eerst zelf op zoek te gaan naar goedkope zakelijke energieleveranciers bij ons met ons instrument voor zakelijk energie vergelijken. Mocht u zelf geen keuze kunnen maken dan zal een MKB-collectief een goede optie zijn om te besparen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?