Mogelijke directe stroomkabel naar Duitsland helpt Eemshaven en redt Aldel

Mogelijke directe stroomkabel naar Duitsland helpt Eemshaven en redt Aldel

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Sinds kort lijkt het er op dat aluminiumsmelterij Aldel, door eigenaar Gary Klesch in oktober omgedoopt tot Klesch Aluminium Delfzijl, weer opnieuw gaat produceren. In april heeft Klesch duidelijk gemaakt dat het bedrijf door zou gaan als er stroom vanuit Duitsland ingekocht zou kunnen worden. Zijn bedrijf ziet dat graag gebeuren, maar eigenlijk zien alle bedrijven in de Eemshaven dat graag gebeuren. Dit komt omdat de stroom voor grootverbruikers in Duitsland veel goedkoper is. Er wordt af en toe een persconferentie gehouden waarbij Groningen Seaports en Klesch Alumininium Delfzijl bekend maken wat voor afspraken er zijn gemaakt over de nieuwe `direct line`. Het voortbestaan van Aldel is al gegarandeerd door Minister Henk Kamp van Economische Zaken. Alleen is het nog onduidelijk of hij hierbij betrokken is. Het kan zijn dat hij in Nederland en in Duitsland ondersteuning heeft geboden bij het verkrijgen van vergunningen. Momenteel heeft in Europa alleen Italië een particuliere lijn aangelegd voor het verkrijgen van goedkope stroom uit een ander land. Hierbij heeft tijdens de aanleg de Overheid het prijsverschil vergoed. Als het allemaal door zal gaan dan zal de bouw van de aansluiting in de Eemshaven ongeveer drie jaar duren.

Zakelijke energie? U stapt toch ook over naar de goedkoopste aanbieder?

U heeft een eigen onderneming en u merkt dat energie zakelijk erg prijzig kan zijn. Maar ook zakelijke energie kan veel goedkoper worden. Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar en dan ziet u pas echt wat uw voordelen zijn. Het duurt maar een minuut om de beste energiedeals te zien en het is via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier. U kunt hier nu gebruik van maken en de zakelijke energie vergelijken. Wij vergelijken 100% onafhankelijk. Er zijn al veel ondernemingen welke u zijn voorgegaan en alle zakelijke energieaanbiedingen van alle leveranciers worden hier voor u weergegeven. Daarom kunt u hier nu kosteloos en moeiteloos overstappen met uw zakelijke energie. Uw zakelijke energie wordt vanaf nu goedkoper. Het is meteen zichtbaar wat u bespaart. Ervaart u het voordeel daarom vandaag nog, zodat u vanaf nu meteen geld kunt besparen op uw goedkope zakelijke energie!

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?