Moet u altijd vergelijken bij zakelijke energie?

Moet u altijd vergelijken bij zakelijke energie?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Bij het afsluiten van een nieuw zakelijk energiecontract is het prettig als u de juiste keuze kunt maken. En dat is vandaag de dag vrij lastig, omdat er steeds meer zakelijke energieleveranciers op de energiemarkt actief zijn. Het vinden van de juiste energieleverancier is hierdoor bijzonder lastig, want het kost ontzettend veel tijd om te zorgen dat u een zakelijk energiepakket heeft dat ook echt bij het verbruik van uw bedrijf zal aansluiten.

Steeds meer bedrijven vergelijken daarom eerst de verschillende zakelijke energieleveranciers alvorens zij een keuze maken. Met ruim 20 verschillende energieleveranciers, welke allen minimaal 3 zakelijke energiepakketten aanbieden, is het simpelweg ontzettend lastig om de beste vergelijking te maken.

Toch is het voor ieder bedrijf essentieel om bij zakelijke energie goed te vergelijken. Het gaat bij zakelijke energiepakketten niet alleen om de kosten, er komen ook diverse voorwaarden bij kijken. En het zijn juist de voorwaarden die de grootste invloed op uw energiecontract zullen hebben. Daarom vertellen wij u in dit artikel op welke onderdelen u moet letten wanneer u zakelijke energiepakketten gaat vergelijken.

Direct en in een handomdraai alle zakelijke energieleveranciers in uw regio vergelijken? Gebruik onze handige zakelijke energievergelijker en weet in enkele minuten welke zakelijke energieleverancier en welk energiepakket het beste bij uw situatie aansluit.

Hier moet u op letten bij het vergelijken

Bij het samenstellen van een vergelijking tussen energieleveranciers en energiepakketten is het allereerst essentieel om uw huidige en toekomstige verbruik te noteren. Dit heeft simpelweg de grootste invloed op de kosten die u bij zakelijke energie zult maken. Zakelijke energiepakketten worden voornamelijk samengesteld op basis van dit verbruik, dus zonder verbruik wordt het al lastig om een goed energiepakket te vinden.

Daarbij zult u ook altijd op energiepakketten voor MKB, ZZP en grootzakelijk moeten letten. Dit hangt volledig af van het verbruik van uw organisatie, dus de meeste zakelijke energieleveranciers kunnen al op basis van uw verbruik aangeven binnen welk onderdeel van de zakelijke energiepakketten uw organisatie valt.

Denk er bij het vergelijken altijd aan om de duur van het contract in de gaten te houden. De meeste zakelijke energieleveranciers houden bepaalde voorwaarden aan bij het afsluiten van een zakelijk energiecontract. Zo kan het bij enkele zakelijke energieleveranciers voorkomen dat u voor meerdere jaren aan hetzelfde contract zit gebonden. Dit is niet voordelig voor uw organisatie, want met een dergelijk zakelijk energiecontract zult u de komende jaren minder snel kunnen overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier.

Houd er binnen uw vergelijking ook altijd rekening mee wat u wilt doen met de duurzaamheid van uw organisatie. De laatste jaren kiest een groot deel van de bedrijven voor een zakelijk energiepakket met groene energie, simpelweg omdat dit een meer milieuvriendelijke manier is om de bedrijfsprocessen uit te voeren. Als u het belangrijk vindt dat uw bedrijf zo duurzaam mogelijk bezig is, is het afsluiten van een zakelijk energiepakket met groene energie een goed idee.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?