Moet u als MKB’er al overstappen naar groene energie?

Moet u als MKB’er al overstappen naar groene energie?

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

De overstap naar groene energie wordt door steeds meer bedrijven gemaakt. Dit heeft vooral te maken met de impact die de overstap heeft op het bedrijf zelf. Het is voor zowel klanten als het bedrijf zelf positief als er een overstap naar een duurzaam alternatief voor de huidige energievorm wordt gemaakt. Daarbij heeft het ook een grote invloed op de manier waarop men naar uw bedrijf kijkt.

Het is daarom voor steeds meer MKB-bedrijven interessant om daadwerkelijk een overstap naar groene energie te maken. Dit hoeft niet direct door middel van grote investeringen in eigen zonnepanelen en windmolenparken. De overstap naar een groene energieleverancier zal al een flinke stap in de juiste richting zijn, doordat de duurzaamheid van het bedrijf op deze manier op de juiste wijze wordt ingericht.

Bij Energie-zakelijk zijn we al overtuigd van de overstap naar groene energie, en wij helpen bedrijven graag inzicht te krijgen in de manier waarop zij dit zelf ook kunnen doen. Dit doen wij onder andere door middel van onze handige zakelijke energievergelijker, waar wij ook een groot aantal groene zakelijke energieleveranciers in meenemen. Daarbij bieden wij u ook graag de beste informatie op het gebied van zakelijke energie. Daarom leest u in dit artikel meer informatie over het feit of u al moet overstappen naar groene energie met uw MKB-bedrijf.

Wanneer is groene energie interessant?

Groene energie is in principe op ieder moment interessant voor uw organisatie. Het hoeft niet direct zo te zijn dat u keiharde doelstellingen stelt om de duurzaamheid van uw organisatie te verbeteren. Een overstap brengt een groot verschil in de hoeveelheid uitstoot waar uw bedrijf invloed op heeft, en daar hoeft niet direct een concrete doelstelling aan vast te zitten.

De overstap naar groene energie is voor ieder bedrijf interessant, al moet hierbij wel vermeld worden dat dit extra kosten met zich meebrengt. Als uw bedrijf op dit moment ruimte heeft binnen het budget om de overstap te maken dan raden wij u aan dit ook echt voort te zetten. Doordat de mate van groene energieopwekking steeds verder stijgt, worden de prijzen lager en wordt het voor ieder bedrijf toegankelijk om deze overstap te gaan maken.

Zelfs als u geen duurzaam uitgangspunt heeft binnen uw organisatie, is een overstap naar groene energie een goed idee. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de Nederlandse overheid de laatste jaren steeds meer het initiatief neemt om de mate van groene energieopwekking te stimuleren. Het is dan ook wachten op boetes vanuit de Nederlandse overheid om de overstap naar groene energie nog verder te stimuleren. Denk hierbij aan hoge geldbedragen die opgesteld worden om bedrijven weg te jagen van de traditionele grijze energievormen die we al jaren gewend zijn.

Wat maakt het verschil voor uw organisatie?

Op het gebied van bedrijfsprocessen zal een overstap naar groene energie weinig veranderen voor uw organisatie. De maandelijkse facturen die u vanuit uw energieleverancier ontvangt zullen hoger uitvallen, omdat u per kWh een aantal cent extra betaalt. Maar buiten de prijsstijging van uw maandelijkse energiefacturen zal er weinig veranderen aan de kwaliteit van energie die u ontvangt. Daarbij heeft u dankzij deze overstap een extra propositie richting uw klanten. Doordat kopen bij duurzame bedrijven een nieuwe trend op de Nederlandse consumentenmarkt aan het worden is, brengt dit talloze voordelen voor uw bedrijf met zich mee.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?