Moet u als grootzakelijk klant loyaal blijven aan uw energieleverancier?

Moet u als grootzakelijk klant loyaal blijven aan uw energieleverancier?

Picture of Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Grote bedrijven zijn vaak van mening dat het op dit moment niet mogelijk is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Toch loont het voor de meeste grootzakelijke energieklanten om te kijken of er wel mogelijkheden zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Overstappen kan al snel veel geld besparen, ook in het geval van grootzakelijke energieverbruikers. Grote bedrijven betalen vaak een bepaald tarief voor de gebruikte energie. Een besparing van enkele procenten zal hierin al worden doorgevoerd naar een besparing van tienduizenden tot honderdduizenden euro’s op jaarbasis.

Welke termijnen worden er gehanteerd?

De meeste grootzakelijke energieleveranciers hanteren bepaalde termijnen wanneer iemand een energiecontract bij hen afsluit. Dit betekent dat bedrijven voor een bepaalde tijd aan het contract vastzitten en hierdoor ook niet kunnen overstappen naar een andere energieleverancier.

Als grootzakelijk afnemer kan het hierdoor lastig worden om naar nieuwe mogelijkheden te kijken wanneer u wilt besparen. Het lijkt vaak beter om zo veel mogelijk energiebesparende maatregelen te nemen in plaats van te bekijken welke mogelijkheden er zijn om op de kosten zelf te besparen. Energie besparen is goed, maar het is in sommige gevallen niet de beste manier om zo veel mogelijk kosten te besparen.

De termijnen die een grootzakelijke energieleverancier hanteert staan vast in het contract. Het is hierom raadzaam om te kijken welke termijn hierbij wordt gehanteerd. Zo is de kans groter dat u op tijd kunt overstappen en dat u dus niet nogmaals aan een verlenging van het contract vastzit.

Wanneer mag u overstappen?

Nu u weet dat u niet 100% loyaal hoeft te blijven aan uw energieleverancier, is het interessant om te kijken welke mogelijkheden er zijn om over te stappen. U mag overstappen op het moment dat uw huidige contract afloopt. Dit houdt onder andere in dat u dus al ruim vooraf kunt kijken welke andere mogelijkheden er op dit moment zijn.

Overstappen naar een andere energieleverancier is niet zo ingewikkeld als vaak wordt gedacht. Het draait in de meeste gevallen om het zoeken van een betere aanbieder, een beter tarief en ook betere voorwaarden. Op basis van de laatste twee punten krijgt u een correct beeld van de energieleverancier en kunt u uw contract ook zo snel mogelijk omzetten.

Als u wilt uitzoeken welke grootzakelijk energieleverancier het meest interessant is in uw situatie dan loont het om onze energievergelijker te gebruiken. In deze energievergelijker voor MKB/ZZP of grootzakelijk worden alle kenmerken van grootzakelijk organisatie meegenomen, waarbij wij u op basis van uw gegevens eenvoudig kunnen koppelen met de juiste energieleverancier in uw situatie.

Loont het om over te stappen?

Het is niet altijd vooraf duidelijk of het inderdaad zal lonen om over te stappen naar een andere aanbieder. U kunt hiervoor het beste kijken welke energieleveranciers er binnen uw budget actief zijn, welke service en voorwaarden zij hanteren en hoe dit zal bijdragen aan een betere maand- en jaarrekening voor uw energie.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Even geduld alstublieft...

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?