Maak van duurzaamheid een focus en bespaar op uw energie

Maak van duurzaamheid een focus en bespaar op uw energie

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Duurzaamheid is de laatste jaren een kernwoord dat we steeds vaker binnen de zakelijke energiewereld horen terugkomen. Dit heeft er vooral mee te maken dat er over de afgelopen 20 jaar diverse doelen zijn gesteld die moeten bijdragen aan schonere energie. En dat brengt op dit moment al meerdere voordelen met zich mee, want steeds meer Nederlandse bedrijven kiezen ervoor om op een schone manier met energie om te gaan.

Toch is nog niet ieder bedrijf overtuigd van de manier waarop duurzaamheid kan bijdragen aan een beter bedrijf. Toch zien we in verschillende onderzoeken terug dat bedrijven die actief bezig zijn met duurzaamheid door hun klanten worden gezien als betere bedrijven. Bovendien zijn medewerkers van deze bedrijven over het algemeen meer tevreden dat zij bij deze organisatie werken, omdat zij hierdoor het gevoel hebben dat zij direct een steentje bijdragen aan een beter milieu. En dat is natuurlijk exact het gevoel dat bedrijven graag aan hun klanten en medewerkers willen bieden.

Hoe kunt u beginnen met duurzaam ondernemen?

Dit begint allemaal bij de energie die u gebruikt; de energie die de bedrijfsprocessen binnen uw onderneming op topsnelheid laat draaien. De energie die u gedurende de dag gebruikt wordt in de meeste gevallen nog opgewekt met vervuilende stoffen zoals olie en andere fossiele brandstoffen. Dit is zonde, want dit heeft een gigantische impact op het milieu.

In plaats daarvan kunt u beter kiezen voor zakelijke energieleveranciers die de focus op duurzaamheid hebben gelegd. Door middel van groene energie kunt u actief een steentje bijdragen aan het milieu en zorgen dat uw bedrijf meewerkt om Nederland als een van de meest duurzame landen van de wereld op de kaart te zetten. En dat brengt diverse voordelen met zich mee, zoals hierboven is beschreven.

Het begint dan ook bij het kiezen van een zakelijke energieleverancier die u voortaan groene energie zal leveren, in plaats van uw huidige zakelijke energieleverancier.

Hoe kunt u verder besparen?

Een ander essentieel element om uw bedrijf beter op de kaart te zetten is om te kijken wat u op dit moment kunt doen om te zorgen dat u minder energie gaat verbruiken. De overstap naar groene energie is al een uitstekende eerste stap, maar door hier ook nog eens extra besparingen aan toe te voegen, wordt het bijzonder eenvoudig om uw bedrijf nog sterker bij te laten dragen aan een beter milieu.

Stap over op groene LED-verlichting, waarmee u niet alleen het milieu spaart maar ook veel minder energie verbruikt. Kies voor elektrische auto’s in plaats van de vervuilende dieselauto’s die nu overal in Nederland rondrijden. Investeer in zonnepanelen, zodat u uw eigen energie kunt opwekken of in ieder geval een deel van de benodigde energie kunt dekken. Al deze stappen dragen bij aan een flinke besparingen binnen uw onderneming. Natuurlijk zitten hier enkele investeringen aan vast, maar zodra u eenmaal bent overgestapt zult u merken dat het totale verbruik van uw organisatie omlaag schiet. Hierdoor betaalt u aanzienlijk minder voor uw zakelijke energie en kunt u in combinatie met groene energie zorgen dat u altijd de meest duurzame stappen voor uw onderneming, uw klanten en ook uw medewerkers zet.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?