Klimaatneutraal ondernemen: zo let u goed op bij uw zakelijke energie

Klimaatneutraal ondernemen: zo let u goed op bij uw zakelijke energie

Annemieke
Annemieke
Leestijd: 2 min
2 min

Steeds meer bedrijven hebben interesse in klimaatneutraal ondernemen. Hierbij wordt duurzaamheid als focus aangehouden, zodat bedrijven hun eigen uitstoot aanzienlijk kunnen neutraliseren. Het is voor veel bedrijven nog steeds lastig om klimaatneutraal te ondernemen, en dat heeft vooral te maken met de kosten. Toch is het vandaag de dag steeds eenvoudiger om voor een iets hoger budget dan op dit moment wordt gespendeerd te zorgen dat de duurzaamheid van het bedrijf flink stijgt.

Zakelijke energie is een belangrijk uitgangspunt bij klimaatneutraal ondernemen. De hoeveelheid energie die een bedrijf verbruikt zal altijd bij ieder bedrijf verschillen. Toch is het bijzonder eenvoudig om te zorgen dat de huidige energievoorzieningen worden omgezet naar een meer klimaatneutrale opbouw. Zo kunnen bedrijven tegenwoordig gemakkelijk overstappen naar een energieleverancier die groene energie aanbiedt.

Is klimaatneutraal ondernemen interessant?

Nederland is al jaren een belangrijk onderdeel van verduurzaming in de wereld. Klimaatneutraal ondernemen is dan ook niet vreemd in ons land, terwijl het in andere Westerse landen nog steeds vanuit een andere visie wordt bekeken. Het is vandaag de dag echter nodig om klimaatneutraal te ondernemen, omdat dit bijdraagt aan een beter milieu en daarbij ook zorgt voor een betere indruk over uw bedrijf.

Het is dan ook zeker interessant om te kijken naar de manieren waarop u klimaatneutraal binnen uw onderneming kunt stimuleren. Overstappen naar een groene energieleverancier kan op jaarbasis al een hoop schelen wat betreft de duurzaamheid van uw onderneming. Als uw bedrijf grotendeels afhankelijk is van energie dan is de kans groot dat u op dit moment een hoge uitstoot heeft in verband met de opwekking van de grijze energie die u gebruikt. Door te kiezen voor alternatieve energie, die wordt opgewekt met zonnepanelen, windmolens en watercentrales, wordt het een stuk eenvoudiger om uw verbruik te compenseren.

En dat betekent dat een groot aantal bedrijfsprocessen binnen uw onderneming aanzienlijk duurzamer zijn. Het blijft lastig om ieder proces zo milieuvriendelijk mogelijk in elkaar te zetten, maar als u vanuit de basis van zakelijke energie al kiest voor een juiste leverancier dan zorgt u al snel voor een gigantisch verschil. Dit is vooral voor MKB-bedrijven ontzettend interessant, omdat er vanuit deze sector een steeds grotere interesse in klimaatneutraal ondernemen ontstaat.

Wat kost klimaatneutraal ondernemen?

Als we kijken naar de prijzen van zakelijke energie dan valt op dat groene energie over het algemeen 10 tot 20% duurder is dan grijze energie. Het heft echter wel een groot deel van de bedrijfsprocessen op die er nu nog in resulteren dat uw bedrijf schadelijk is voor het milieu. Door te investeren in een meer duurzame manier van energieopwekking voorkomt u dat u de komende jaren actief bijdraagt aan de schade die op dit moment door mensen is ontstaan.

Over het algemeen is zakelijke energie niet de enige post waar u duurzamer kunt zijn. Toch is het voor veel bedrijven de beste manier om in een korte tijd richting een meer klimaatneutrale onderneming te werken. En daar helpen wij u dan ook graag bij.

Op deze site vindt u een handige energievergelijker (MKB/ZZP of grootzakelijk) waarmee u direct kunt zien welke groene energieleverancier het meest interessant is voor uw onderneming. Dit wordt op basis van een aantal kernpunten berekend, zodat wij u altijd naar de juiste partij kunnen doorsturen.

Vanaf de start van Energie-Zakelijk.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. “Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij.”

Deel deze pagina

Inhoudsopgave

Nu energie zakelijk vergelijken!

Huur óf koop nu zonnepanelen

Bespaar met LED tot 80% op uw lichtverbruik

Joost - Energiespecialist

Vrijblijvend advies nodig?

Onze specialisten zijn hier om te helpen, elke werkdag van 08:30 uur – 17:30 uur.

5/5

8,9/10

Op basis van 1.700+ reviews

Ontvang het laatste energie nieuws en updates

Ook interessant voor u?