Hoe weet u welk zakelijk energiepakket bij u past?

Bij het afsluiten van een zakelijk energiepakket is het van belang dat u goed uitzoekt welk pakket het beste bij uw onderneming aansluit. Binnen de zakelijke energiemarkt zijn er tientallen aanbieders actief welke ieder ook weer verschillende energiepakketten aanbieden. Dit maakt het lastig om direct een juiste keuze te maken, omdat er simpelweg ontzettend veel aanbod is.

Dit is voor veel bedrijven de reden om de gehele zakelijke energiemarkt te onderzoeken alvorens zij daadwerkelijk een energiepakket afsluiten. Vanuit de zoektocht naar de juiste zakelijke energieleverancier zijn er dan ook steeds langere trajecten die erin resulteren dat er ontzettend veel tijd wordt besteed aan het kiezen van het juiste zakelijke energiepakket.

Bij Energie-zakelijk vinden wij dat dit anders moet. De zakelijke energiemarkt heeft op dit moment een niveau van transparantie bereikt die ertoe leidt dat bedrijven aanzienlijk minder tijd kwijt zijn om het beste energiepakket te kiezen dat maximaal bij de organisatie aansluit. En dit resulteert dankzij onze handige zakelijke energievergelijker al direct tot een eenvoudig overzicht van de meest interessante energiepakketten.

Waar moet u bij zakelijke energiepakketten naar kijken?

Bij het uitvoeren van marktonderzoek bij de zakelijke energiemarkt is het vooral van belang dat u uitzoekt welk verbruik u op dit moment heeft en de komende jaren zult hebben. Energieverbruik is geen constante factor in uw bedrijf, vooral als u van plan bent om de komende jaren aanzienlijk te groeien. Groei resulteert er al snel in dat bepaalde verbruiken significant groeien, en dat is alleen maar goed voor uw organisatie. Het is daarbij essentieel dat u een zakelijk energiepakket afsluit bij een zakelijk energieleverancier die ook met u mee kan denken op het moment dat uw verbruik zal stijgen.

Daarbij kijkt een groot aantal bedrijven naar de kosten van stroom en gas. Naarmate het bedrijf verder groeit zullen de kosten voor stroom en gas verder stijgen. Dit houdt in dat de maandelijkse energierekening die moet worden betaald ook flink kan oplopen. Als u hierbij een laag tarief kunt verkrijgen dan kan dit een groot verschil maken op de totale kosten die u maakt op basis van uw verbruik. Een verschil van 10% kan al duizenden euro’s schelen wanneer uw verbruik ontzettend hoog ligt.

Een derde factor binnen het verkrijgen van het juiste energiepakket is de regio waarin u actief bent. Het is op dit moment helaas zo dat bepaalde energieleveranciers hun energie in bepaalde regio’s niet kunnen leveren omdat zij geen toegang tot het stroom- en gasnet van deze regio hebben. Dit kan voor uw organisatie resulteren in hogere energiekosten, simpelweg omdat u niet altijd gebruik kunt maken van de goedkoopste aanbieder of de aanbieder die het best bij uw situatie past.

Als we kijken naar service, een vierde factor die grote invloed heeft op de kwaliteit van uw energiepakket, dan kunt u binnen de zakelijke energiemarkt eigenlijk alle kanten op. U hoeft niet specifiek voor de goedkoopste zakelijke energieleverancier te kiezen. Dit is in sommige situaties bijvoorbeeld niet rendabel, omdat u tijdens het winnen op de kosten helaas wel verliest op basis van de service die u vanuit de zakelijke energieleverancier ontvangt. Houd er dan ook altijd rekening mee dat service een belangrijk onderdeel moet zijn bij het kiezen van het juiste energiepakket.

Vergelijk direct uw mogelijkheden op het gebied van zakelijke energie

Wij helpen u graag bij het vinden van de beste zakelijke energieleverancier. Dit doen wij door middel van onze handige zakelijke energievergelijker. Klik hier om gebruik te maken van onze vergelijker en zie op basis van uw gegevens in een handomdraai welke leverancier het beste bij uw situatie zal aansluiten.

Deel dit artikel

Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Nu energie zakelijk vergelijken!

  • Stap nu over en bespaar tot €1000,- per jaar
  • Het duurt maar 1 minuut om de beste energiedeals te zien
  • Via onze site voordeliger dan direct bij de leverancier
  • Wij vergelijken 100% onafhankelijk
  • Duizenden bedrijven gingen jou voor!

Laatste blogs

Vrijblijvend advies nodig? Bel onze specialisten: 020 – 29 00 909